Poliţiştii ieşeni au derulat joi, 8 octombrie, prima acţiune preventivă în domeniul criminalităţii informatice. Ei (reprezentanţi ai Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate) au petrecut mai bine de o oră alături de elevii Şcolii Gimnaziale “Bogdan Petriceicu Haşdeu”, acţiune pe care au apreciat-o ca având rezultate pozitive.

“Întâlnirea cu elevii a avut un carater interactiv şi a îmbinat problematica preventivă cu speţe concrete prezentate de ofiţerul de crimă organizată. Informaţiile şi mesajele transmise de poliţişti au fost adecvate vârstei şi nivelului de înţelegere al copiilor. Discuţiile legate de reţelele de socializate, ce tipuri de date/fotografii este recomandat să postezi în mediul online, măsuri de securitate ce sunt puse la dispoziţie de aceste site-uri, etc. au trezit interesul elevilor, aceştia oferind un feed-back pozitiv pe parcursul acţiunii. Au fost vizionate filme educative realizate în cadrul programului Sigur.Info derulat de Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi. Au fost distribuite materiale de informare cu recomandări specifice pe linia prevenirii criminalităţii informatice”, se precizează în comunicatul de presă al Poliţiei Iaşi.

Reamintim că, în luna octombrie, Poliţia Română  derulează o serie de activităţi informtaiv-preventive destinate protecţiei minorilor, în domeniul cybercrime. (ZCH NEWS)

Articolul precedentVeste bună la Dămuc: Se asfaltează drumul din Huisurez!
Articolul următorPoliţia combate furturile din maşini cu sloganuri: HOŢII AU NEVOIE DE AJUTORUL TĂU!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.