iasi hot auto afisHOŢII AU NEVOIE DE AJUTORUL TĂU. Acesta este sloganul sub care, mizând, probabil, pe psihologia inversă, poliţiştii ieşeni au demarat o campanie care să convingă proprietarii de autoturisme să nu devină victime ale hoţilor.

“Bunurile lăsate la vedere în interiorul autoturismelor, precum și portierele nesigurate/geamurile deschise continuă să fie principalii factori care favorizează comiterea furturilor din autoturisme. Neatenția, neglijența și, de ce nu, ingnoranța unora dintre cetățeni manifestată cu privire la măsurile elementare de protecție a bunurilor personale oferă permanent infractorilor noi oportunități de acționa. Și asta se aplică și în ceea ce privește furturile din autoturisme”, spun polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității.

Pentru a fi mai convingători, poliţiştii ieşeni relatează şi două dintre cele mai recente cazuri de acest tip.

“În după-amiaza zilei de ieri, 8 octombrie, un bărbat din Botoșani a reclamat faptul că între orele 15.10-15.50, persoane necunoscute, profitând de faptul că una dintre portierele mașinii sale a fost lăsată neasigurată, i-au sustras din interior o borsetă cu acte personale, prejudiciul fiind de circa 350 de lei. Cel de-al doilea caz a fost sesizat seara, când un ieșean, de 61 de ani, a sesizat poliția că, în intervalul orar 17:00- 21:00, persoane necunoscute, prin folosirea de chei potrivite au pătruns în autoturismul său ce se afla parcat în parcarea special amenajată din faţa complexului alimentar Primăverii din Iaşi, iar din interior i-au sustras o borsetă în care avea lucruri personale, prejudiciul reclamat fiind în valoare de 500 lei. S-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, precizează Poliţia Iaşi, într-un comunicat de presă. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPoliţiştii învaţă copiii navigarea sigură pe internet GALERIE FOTO
Articolul următorDacă l-aţi văzut, sunaţi la 112! A dispărut de la domiciliu!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.