Iubitorii de pictură clasică sunt invitați, în număr restrâns, la o nouă expoziție semnată Mihai Nechita-Burculeț. Vernisajul va avea loc pe 1 aprilie, la ora 17, la Galeria „Lascăr Vorel” din municipiul Piatra-Neamț. Evenimentul este organizat de Uniunea Artiştilor Plastici din România -Filiala Neamţ şi Complexul Muzeal Național Neamţ în colaborare cu UAP Filiala Bacău.

Artistul Mihai Nechita-Burculeț se remarcă în lucrările sale prin influențele celebrilor Corneliu Baba, Victor Brauner, Velasquez, Rembrandt sau Dali.

În portofoliul său artistic sunt și icoane de inspirație bizantină, iar de-a lungul vieții a restaurat obiecte de cult și picturi bisericești. Este renumit pentru rigoarea de a lucra el totul: nu doar pânza, ci și ramele tablourilor, iar în trecut chiar și culorile și unele produse speciale pentru tratarea în stil tradițional al pânzelor și le prepara el însuși.

 

De numele său se leagă Monumentul deținuților politici de lângă fostul penitenciar din Târgu Ocna, Monumentul de la intrarea în orașul Târgu Ocna, etc. S-a născut la Sârca (Iași), dar trăiește în orașul Târgu Ocna (Bacău).

Parte din lucrările artistului Mihai Nechita-Burculeț se regăsesc în colecții particulare din România, Franța, Germania, Olanda, Canada, Anglia și Israel.

C.I.

Articolul precedentTeste pozitive pentru încă 76 de nemțeni. Număr record de pacienți în secțiile ATI din țară
Articolul următor7 avertismente și 10 amenzi date în urma protestelor din Piatra-Neamț