reclama autocenter

Astăzi, 30 martie, bilanțul sancțiunilor a crescut la 7 avertismente date de Jandarmeria Neamț în urma protestelor din municipiul Piatra-Neamț, de aseară. Protestele s-au întins pe parcursul mai multor ore. „Permanent, pe timpul desfășurării acestor manifestații, echipele de dialog ale Jandarmeriei au adus la cunoștința participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora. Până în prezent, șapte persoane au fost sancționate cu avertisment scris pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/ 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și Legii 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, urmând a fi analizate imaginile operative surprinse pe timpul desfășurării acestor manifestații și luarea măsurilor legale specifice în situația constatării și a altor fapte de natură contravențională sau penală”, a declarat Magdalena Muraru, purtătorul de cuvânt al IJJ Neamț.

Aceste sancțiuni se adaugă celor 10 amenzi, în valoare totală de 3.000 lei, aplicate de Poliția Neamț https://mesagerulneamt.ro/2021/03/politia-si-jandarmeria-ii-amendeaza-democratic-pe-protestatari/ .

Oficialul Jandarmeriei Neamț a mai precizat  că se vor asigura în continuare „condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și recomandăm participanților la aceste adunări publice să respecte prevederile legale în vigoare, să manifeste înțelegere față de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicațiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură și să se delimiteze de persoanele care au un comportament antisocial”.

C.I.

Articolul precedentVernisaj Mihai Nechita-Burculeț la Galeria „Lascăr Vorel”
Articolul următorCosturile pandemiei: aproape 4 milioane lei compensații acordate unor profesioniști din Neamț