reclama autocenter

Sprijin financiar în valoare totală de 3.831.616 lei a fost acordat profesioniștilor din județul Neamț care, din cauza pandemiei, au fost obligați să-și întrerupă activitatea total sau parțial.

Este cifra prezentată astăzi, 30 martie, în ședința Colegiului Prefectural Neamț, de Mihaela Alungulesei, directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Neamț, din raportul de activitate pe anul 2020 dat publicității. Începând cu 15 martie anul trecut, AJPIS Neamț a primit o nouă atribuție, aceea de a acorda indemnizații pentru suspendarea parțială sau totală a activității anumitor categorii profesionale. Aici se încadrează, potrivit legii, persoanele care desfășoară activități în baza unei convenții privind organizarea cooperației, sportivii cu contract de muncă, cei care realizează venituri exclusiv din drepturi de autor și avocații.

Tot anul trecut, AJPIS Neamț a acordat alocații de stat pentru un număr de 88.604 familii însumând 199 de milioane de lei. Valoarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului și stimulentelor de inserție pentru părinții care s-au întors la serviciu înainte de împlinirea vârstei de 2 ani a copilului a fost de 932 de milioane de lei, de care au beneficiat 5.411 nemțeni.

În privința ajutoarelor sociale, anul trecut a fost o ușoară scădere a numărului de beneficiari, au fost 5.090, care au primit 16,6 milioane de lei în total.

Pe perioada sezonului rece au beneficiat de ajutoare pentru încălzirea locuinței 7.166 de nemțeni, valoarea subvenției fiind de 1,7 milioane de lei.

Angela Croitoru

Articolul precedent7 avertismente și 10 amenzi date în urma protestelor din Piatra-Neamț
Articolul următorÎncă o localitate din Neamț a depășit 6 la mie incidență. Rata pe localități