Astăzi, 30 martie, sunt încă 76 de nemțeni nou confirmați Covid, din cele 6.204 cazuri noi la nivel național la 40.387 de testări. „În ultimele 24 de ore au fost efectuate 27.234 de teste RT-PCR (17.254 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.980 la cerere) și 13.153 de teste rapide antigenice”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică .

Și numărul pacienților retestați pozitiv este mare astăzi, 34 în Neamț. Sanatoriul Bisericani are ocupate toate cele 63 de paturi pentru bolnavii Covid, între care sunt și pacienți cu tuberculoză. La Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț erau 345 pacienți pozitivi internați, în stare gravă 12 bolnavi în secția ATI și încă 43 de suspecți care își așteptau rezultatele la teste.

Rata de infectare se menține la 2,1 cazuri la mia de locuitori.

În secțiile ATI din țară sunt 1.405 pacienți internați, cei mai mulți de până acum, din cei 13.257 bolnavi cu Covid spitalizați la nivel național. De ieri și până astăzi s-au înregistrat un număr mare de decese, 175 de pacienți pozitivi, între care și din județul Neamț. Potrivit aceleiași surse „au fost raportate 175 de decese (104 bărbați și 71 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București”, dintre care doar 5 nu mai aveau și alte boli.

C.I.

Articolul precedentElevii nemțeni prezenți peste 96% și la proba de matematică a simulării evaluării naționale
Articolul următorVernisaj Mihai Nechita-Burculeț la Galeria „Lascăr Vorel”