Astăzi, 30 martie, elevii de clasa a VIII-a au susținut proba scrisă la matematică, ultima din simularea evaluării naționale. Au participat 3.552 de elevi din județul Neamț, din 3.660 elevi, ceea ce înseamnă prezență de 96,23%, potrivit Inspectoratului Școlar Neamț. Singurii care n-au putut fi prezenți sunt elevii din comuna Bîra aflată în carantină și săptămâna aceasta. Și ieri, la română, elevii nemțeni au fost prezenți în procent de peste 96%, cea mai mare participare din țară.

Subiectele și baremele vor fi publicate de Ministerul Educației la ora 15.

Era de așteptat ca elevii să dorească această testare, în condițiile unui an școlar ce s-a desfășurat mai mult online și având de învățat pentru examenul din vară inclusiv materia din perioada cursurilor de acasă.

Elevii își vor afla notele la simulare în data de 15 aprilie. Evaluarea națională se va desfășura, potrivit ministrului Educației, în perioada 22-25 iunie. Până atunci, elevii de-a VIII-a au cursuri online în perioada 12-29 aprilie, când restul elevilor sunt în vacanță, conform ordinului 3.558 publicat ieri în Monitorul Oficial.

C.I.

Articolul precedentCine este localnicul din Bozieni după care polițiștii au tras cu pistolul
Articolul următorTeste pozitive pentru încă 76 de nemțeni. Număr record de pacienți în secțiile ATI din țară