Viorel Cîrmaciu, de 52 de ani, din comuna Bozieni, a fost arestat de Judecătoria Roman sâmbătă, pentru ultraj. Prins vineri seara la furat lemne din pădure, Viorel Cârmaciu și cei câțiva localnici cu care era i-au amenințat pe cei doi polițiști care i-au surprins și somat. Depășiți numeric și fiind la un pas de a fi agresați, unul dintre polițiștii a tras 16 focuri de armă. Doar Viorel Cîrmaciu a rămas în căruța plină de lemne, în vreme ce restul au fugit. Pentru imobilizare, polițiștii au apelat la sprijinul mascaților. „La fața locului a fost solicitat sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale care au procedat la conducerea la sediul poliției a conducătorului atelajului hipo, celelalte persoane părăsind anterior locul faptei. În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul de 52 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior Judecătoria Roman a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de ultraj, tăiere fără drept și furt de arbori, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, stabilirea participaţiei şi, implicit, luarea măsurilor legale care se impun”. Lemnele au fost confiscate și predate ocolului silvic, care va stabili valoarea prejudiciului.

Ceilalți suspecți nu au fost identificați până astăzi, 29 martie. Nu este exclus ca cei cu care era Viorel Cîrmaciu în pădure să fie o parte din cei 9 frați. Clanul Cîrmaciu este renumit în comună pentru violență. I-au agresat nu doar pe niște veri de-ai lor, cu care s-au certat de la banii obținuți din vânzarea unor cai, prin anul 2013, ci terorizau pe orice localnic s-ar fi uitat urât la ei. De altfel, Viorel Cîrmaciu a fost liberat condiționat în octombrie 2019, înainte de a-și ispăși cei 10 ani de închisoare pentru vătămare corporală. Împreună cu un frate de-al său, i-au bătut pe doi veri.

Decizia de acum a instanței l-a nemulțumit și a atacat-o. Având în vedere că este recidivist, este greu de crezut că judecătorii de la Curtea de Apel Bacău îl vor lăsa în libertate.

C.I.

Articolul precedentCerșetor cu adeverință de la Arhiepiscopie
Articolul următorElevii nemțeni prezenți peste 96% și la proba de matematică a simulării evaluării naționale