Competiția de promovare a imaginii orașului Roman, desfășurată sub tema ”Vederi din Roman”, pe grupul Facebook cu același nume, s-a încheiat duminică, 6 mai. Primăria a solicitat romașcanilor să posteze pe Facebook imagini din Roman imortalizate de ei înșiși. Imagini care ar putea deveni vederi, cărți poștale.

În urma centralizării tuturor postărilor cu imagini din Roman, 52 din cele mai apreciate fotografii au fost selectate pentru a fi transformate în cărți poștale. Pe acestea administrația locală le va oferi cu diferite ocazii oaspeților Romanului, dar vor putea fi și expediate, de câștigători, cunoștințelor, prietenilor, rudelor, promovând astfel imaginea Romanului.

Marți, 15 mai, câștigătorii competiției ”Vederi din Roman”, organizată de Primăria municipiului Roman, au fost invitați la Palatul Administrativ pentru a se întâlni cu conducerea instituției și, în același timp (la recomandarea unuia dintre participanți), pentru a primi câte o diplomă de recunoaștere a meritului de a promova Romanul. Imaginile care au fost desemnate câștigătoare prin vot vor putea fi admirate în Cartea Romanului, pentru ca generațiile care vor urma să se poată bucura de istoria Romanului văzută prin ochii contemporanilor.

Cei mai apreciați participanți la concursul ”Vederi din Roman”, ediția 2018, sunt: Adrian Lazăr, Vlăduț Clapa, Alina Donosă, Cristina Harabagiu, Tiberiu Ilion, Mădălina Oana Butnaru, Valentin Trifan, Rareș-Alexandru Brăescu, Eduard Augustin Sandu, Paul Dumea, Sorin Savin, Popescu Cătălina, Alexandru Duminică, Bogdan Păun, Radu Elena-Luminița, Pianezzola Claudio, Alex Popa, Bogdan Varniote, Dragoș Mîndrilă, Emma Brahaș, Lucia Pavel, Apetrei George, Bianca-Elena Pojoreanu, Cătălin Daniel Toma, Lazăr Andrei.

La festivitatea premierii, primarul Lucian Micu a spus, printre altele: ”Noi am lansat acest concurs în ideea de a ne cunoaște mai bine, de a socializa, de a ne promova municipiul și valorile lui. De aceea vreau să vă mulțumesc, pentru că ați înțeles corect mesajul transmis de noi, că v-ați implicat în promovarea Romanului. Și vreau să vă rog să vă implicați și mai departe în viața urbei, în activitățile pe care le desfășurăm și vă așteptăm mereu cu idei, propuneri, critici chiar, care nu fac altceva decât să ne ajute să ne îmbunătățim activitatea”.

Premiații și-au primit diplomele și și-au admirat fotografiile etalate în Cartea de onoare. (D.A.)

 

Articolul precedentZIUA Z- operațiune masivă DIICOT în 28 de județe, printre care Neamț, Bacău, Suceava, Iași, Vaslui
Articolul următorZilele municipiului Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.