Marți, 15 mai, a debutat la Roman a IX-a ediție a “Zilelor municipiului”. Primăria a făcut public programul manifestărilor și romașcanii (și nu numai) au aflat că vor avea parte de activități de destindere, dar și de cunoaștere, de informare, cultural-artistice și comemorative. Programul este structurat cumva pe domenii și zilele poartă amprentele acestor domenii.

Miercuri, 16 mai, este ziua dedicată educației și va  cuprinde festivitatea de premiere a elevilor şi profesorilor coordonatori care au obţinut rezultate meritorii la faza finală a olimpiadelor şi concursurilor naţionale şi internaţionale, Simpozionul și Concursul național “Culoarea lecturii în bibliotecă”.

Joi, 17 mai este ziua eroilor, dar și ziua Celibidache.

Vineri, 18 mai, este o zi plină de evenimente: este, în primul rând, ziua porților deschise la Primăria Roman și se pot vizita Biblioteca municipală “George Radu Melidon”, Casa bunicilor, Microcentrala hidroelectrică Roman 1, Parcul municipal și serele primăriei. La prânz se va deschide festivalul tradițional al meșteșugarilor, deschidere urmată de “Gala  Excelenţei Romaşcane”. Seara, în Piața Roman-Vodă, va avea loc un spectacol de folclor.

Sâmbătă, 19 mai, se va deschide Festivalul Expo “Roman Metropolitan”, festival de tradiții, obiceiuri și meșteșuguri, aflat la prima ediție și care va cuprinde expoziții de costume populare, sculpturi în lemn, pielărie sau sticlă, spectacole ale unor grupuri de dansatori, interpreți și instrumentiști din zona Roman Metropolitan. Seara, va cânta Smiley.

Penultima din ”Zilele municipiului Roman”, duminică, 20 mai, va cuprinde diverse spectacole pe scena din Piața Roman-Vodă, culminând, seara,  cu evoluția lui Faydee.

Luni, 21 mai, este ziua patronilor municipiului Roman, Sfinții împăraţi Constantin şi Elena și, la biserica din Piaţa Republicii, se va oficia Liturghia Sf. Împăraţi Constantin şi Elena. Pe parcursul desfășurării evenimentelor vom transmite informații proaspete. (D. AILINCĂI; FOTO: ARHIVA ZCH NEWS)