pietricica turism
serbarile zapezii

vama albitaPolițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au întocmit lucrare penală unui bărbat cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova care a fost depistat conducând un autovehicul cu numere olandeze, ce figura în bazele de date ca fiind radiat din circulație, se precizează într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

În data de 26 martie a.c., în jurul orei 22:30 la P.T.F. Albița/ I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, conducând un autovehicul marca Volkswagen Transporter, cu numere de înmatriculare olandeze, Ion B., cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova, în vârstă de 45 de ani.

“Deoarece lucrătorii noștri au avut suspiciuni cu privire la certificatul de înmatriculare al autovehiculului, au efectuat verificări suplimentare în urma cărora au stabilit faptul că acesta figurează radiat din circulație de către autoritățile din Olanda, începând cu data de 24.03.2015. Cu privire la cele constatate, Ion B. a declarat că a achiziționat autovehiculul prin intermediul unei firme specializate, plătind pentru acesta suma de 2.900 euro, iar de întocmirea documentelor de înmatriculare s-a ocupat o societate de profil. Acesta a mai adăugat că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul este radiat din circulație. Polițiștii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârșirii infrațiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare” a declarat purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui, inspector de poliție Irina Mirică. (ZCH NEWS)