NEAMŢ / SUCEAVA: Petrotub a câştigat cu Pojorâta! La masa verde…, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă 16 etape scurse din Liga a III-a, doar două echipe se puteau lăuda că nu au pierdut nici un meci în acest campionat, Bucovina Pojorâta şi Naţional Sebiş, lideri în seriile 1 şi 5. Din păcate pentru suceveni, care câştigaseră dramatic meciul cu Petrotub Roman, din etapa trecută, cu scorul de 3-2, după ce fuseseră conduşi de romaşcani, până în ultimul sfert de oră al meciului, echipa Bucovina Pojorâta şi-apierdut invincibilitatea după o inexplicabilă eroare tehnică: antrenorii au făcut o schimbare greşită în pauza meciului, înlocuind un jucător U21 cu un senior, dar fără a rămâne în teren cu cei minim trei U21 ceruţi de regulament. Principalul sucevenilor DănuţMândrilă a realizat problema după doar câteva minute de la reluarea jocului şi a încercat să o repare, trimiţând în teren un U21 în locul unui senior. Însă a fost prea târziu, deoarece oaspeţii au sesizat problema şi au trimis memoriu la FRF.

“Prima schimbare pe care au făcut-o a fost greşită. În minutul 46, au scos un jucător sub 21 de ani şi au introdus pe teren un jucător cu vârstă mai mare. După efectuarea schimbării, ei au rămas pe teren cu doar doi jucători cu vârsta sub 21 de ani, încălcând regulamentul, care prevede ca orice echipă de Liga a treia să aibă pe teren, pe toată durata jocului, minimum trei jucători sub 21 de ani. După două minute de la efectuarea primei schimbări, au mai făcut una. De această dată, au scos un jucător mai mare şi au introdus unul mai mic de 21 de ani, fapt ce confirmă greşeala comisă. Avem probe video şi audio, în privinţa schimbărilor făcute, care atestă că n-a fost respectat regulamentul. Luni, am trimis la FRF, Direcţia de competiţii, un memoriu prin care am semnalat cele întâmplate. Am plătit taxa aferentă şi aşteptăm răspunsul miercuri, după ce va fi analizat raportul de arbitraj de către membrii Comisiei de disciplină. Arbitrii mi-au confirmat, a doua zi după meci, că au trecut în raport exact ce s-a întâmplat. În aceste condiţii, mai mult ca sigur vom avea câştig de cauză, decizia care se impune fiind câştigarea de către SCM Petrotub a meciului cu 3-0. Dacă în raport este scris că a ieşit jucătorul cu numărul 17 şi a intrat cel cu numărul 7, cum s-a întâmplat, n-avem a ne teme. Decizia va fi în favoarea noastră”, a declarat Gabriel Ţapu, antrenor principal la SCM Petrotub Roman.

Comisia de Disciplină le-a dat câştig de cauză celor de la Petrotub şi le-a dat meci câştigat la “masa verde” cu 3-0. În plus, Bucovina Pojorâta a primit şi o penalitate sportivă de 2.100 de lei, care a dus la demisia antrenorului DănuţMândrilă. Astfel, Bucovina Pojorâta (33 de puncte) este la o distanţă de numai două puncte de locul 2, ocupat de Ştiinţa Miroslava (31 de puncte), în timp ce Petrotub Roman rămâne pe locul 5, cu 23 de puncte. (Mihai STOIAN)

Articolul precedentVASLUI: VW radiat din circulaţie, depistat la Albiţa
Articolul următorNEAMŢ: Cine are dreptul la pensie de urmaș?
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.