VASLUI: Țepuiți pe internet sau la telefon, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn ultima perioadă mai mulți vasluieni s-au adresat oamenilor legii după ce au fost țepuiți pe Internet, informează „Vremea Nouă”. Dând dovadă de o credulitate greu de înțeles, aceștia s-au lăsat păcăliți de escroci și au trimis sume importante de bani fără a avea vreo garanție că vor primi ceva în schimb.

În urmă cu câteva săptămâni, un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Delești, a aplicat pentru un loc de muncă în străinătate pe un site de anunțuri. I s-a răspuns în scurt timp că este acceptat și că trebuie să plătească un comision de 150 de lire după primul salariu. Bărbatul a fost de acord iar pentru întocmirea dosarului i s-a sugerat să apeleze la o altă persoană care i-ar putea procura rapid o poliță de asigurare medicală. Omul a procedat întocmai. A trimis suma de 420 de lei pentru polița respectivă însă din acel moment nu i-a mai răspuns nimeni la telefon.

Cea mai mare țeapă a luat-o o tânără din Vaslui. Ea s-a adresat oamenilor legii după ce și-a dat seama că a fost păcălită de către o persoană cu care a intrat în contact pe un site de socializare. Persoana respectivă i-a prezentat mai multe albume cu poze ale unor articole de îmbrăcăminte de firmă cu prețuri atractive. Tânăra si-a ales mai multe produse după care a fost de acord să depună într-un cont suma de 3.800 lei. Nici aceasta nu a mai primit nimic în schimb.

Tot în urmă cu câteva săptămâni, un alt tânăr din Bârlad a rămas păgubit cu o sumă importantă de bani după ce a dat curs unui anunt pe Internet. Cineva propunea la schimb un procesor de calculator de ultimă generație pe un alt procesor mai vechi și o anumită sumă de bani. Bârlădeanul a căzut în plasa escrocului și a trimis procesorul de la calculatorul său (în valoare de aproximativ 1.200 de lei) și bani diferență. În schimbul procesorului de ultimă generație a primit unul vechi, de la un calculator din prima generație.

Cel mai celebru rămâne cazul unui alt bârlădean care a crezut la rândul său că a dat norocul peste el. Acesta și-a comandat de pe Internet un smartphone și a achitat contravaloarea ramburs, la sosirea coletului. Nerăbdător să își vadă telefonul mult visat, Iulian D. a deschis pachetul dar înăuntru nu era decât un cartof și un pachet de țigări gol. “M-am ars, asta e!”, ne-a declarat acesta după ce și-a dat seama că a fost țepuit.

Menționăm și cazul unei femei de 40 de ani, din comuna Delesti, care în urmă cu câteva zile a fost înșelată cu suma de 3.400 lei. Aceasta a fost contactată pe telefonul mobil de către o persoană (s-a recomandat ca având o funcție de conducere la o companie de telefonie mobilă) care a anunțat-o că este fericita câștigătoare a unui premiu în valoare de 80.000 lei. Totodată i s-a solicitat femeii depunerea într-un cont a unui avans de 4% din sumă (mai exact 3.400 lei), reprezentând taxele către stat. Bucuroasă nevoie mare, aceasta s-a conformat. La scurt timp a fost contactată de aceeași persoană care și-a cerut scuze spunând că suma solicitată înainte a fost calculată greșit și că mai trebuie încă 2.000 de lei. Abia în acel moment și-a dat seama că este victima unei infracțiuni și s-a adresat polițiștilor.

Articolul precedentSUCEAVA: Ionuț Vartic nu mai e detașat la Antifraudă
Articolul următorNEAMŢ: Spitalul Bicaz, mai mulţi pacienţi decât paturi!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.