0:00

NEAMŢ: Spitalul Bicaz, mai mulţi pacienţi decât paturi!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn prima lună (noiembrie 2014) de la deschiderea spitalului din Bicaz, numărul de internări a fost atât de mare încât paturile pentru internările continue s-au dovedit a fi insuficiente. Avalanșa de pacienți nu s-a oprit nici acum. Managerul interimar, Valentina Haidău spune că, în aceste moment, scăparea vine din internările de zi și rezolvarea cazurilor în Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU).

„Gradul de ocupare și rata de adresabilitate la spitalul de aici sunt foarte mari. Acestea constituie și motivul pentru care facem mai multe internări de zi și, atunci când este posibil, încercăm să rezolvăm cazurile în CPU. În rest, pe partea de Chirurgie și Obstetrică-Ginecologie redirecționăm pacienții către Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț”, a precizat managerul Haidău.

Secția Obstetrică-Ginecologie este funcțională de puțin timp, dar cu toate acestea, cele mai multe paciente trebuie să ia drumul către Piatra Neamț. Managerul spitalului spune că această situație este creată de probleme de ordin organizatoric în timp ce primarul Bicazului, Nicolae Sălăgean este mai tranșant: „La secțiile Obstetrică și Recuperare Medicală trebuie să facem investiții serioase pentru a funcționa în condiții normale. Până acum, am bătut la porțile Ministerului Sănătății și am lăsat solicitările noastre. Atât în ceea ce privește suplimentarea numărului de locuri, cât și pentru sprijinul material necesar achiziționării de aparatură medicală. Parte din aceste cerințe le-am înaintat și Consiliului Județean Neamț și așteptăm un răspuns”, a declarat primarul Nicolae Sălăgean.

Acesta este de părere că numărul mare de solicitări este datorat și faptului că există mulți pacienți din Bicaz și Valea Muntelui, dar și pentru faptul că, în cea mai mare parte, medicii se comportă exemplar când vine vorba de tratarea pacienților. La deschiderea spitalului, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, după ce a vizitat unitatea, a precizat că e nevoie de investiții în aparatura medicală, deoarece o parte din aceasta nu mai poate fi folosită. Până acum, de la Ministerul Sănătății nu s-a dat curs promisiunilor. (M. TEODOROF)

Articolul precedentVASLUI: Țepuiți pe internet sau la telefon
Articolul următorNEAMŢ: PMP schimbă garda la Piatra
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.