0:00

SUCEAVA: Ionuț Vartic nu mai e detașat la Antifraudă, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Ionuţ VARTIC

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat, marţi, 10 februarie, că „începând cu data de 9 februarie 2015, prin Ordin al preşedintelui ANAF s-a dispus încetarea detaşării dlui Vartic Ionuţ Daniel la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF)”, anunță “Obiectiv de Suceava”.

Decizia a fost adoptată în urma reţinerii şi arestării preventive la domiciliu a dlui Vartic Ionuţ Daniel, detaşat pe o funcţie de inspector antifraudă şef serviciu în cadrul Direcţiei regionale antifraudă Suceava – DGAF, acuzat de către procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie de „săvârşirea a trei infracţiuni de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”.

Conducerea DGAF a ţinut să precizeze că susţine necondiţionat demersurile organelor de urmărire penală şi asigură implementarea tuturor măsurilor legale necesare prevenirii şi combaterii acestui flagel.

Amintim că la sfârşitul săptămânii trecute Tribunalul Bucureşti a decis că fostul şef al Gărzii Financiare Suceava, Ionuţ Daniel Vartic şi patronul firmei “Valea Obcinilor”, Corneliu Ciuchea să fie arestaţi la domiciliu. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au reţinut vineri pentru 24 de ore pe Ionuţ Daniel Vartic, inspectorul şef antifraudă al Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală (DRAF) Suceava, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi pe Corneliu Ciuchea, patronul de la SC Valea Obcinilor SRL din comuna Scheia, acuzat de comiterea a trei infracţiuni de complicitate la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în 15 mai 2014, Ionuţ Vartic i-a furnizat omului de afaceri date confidenţiale privind un control inopinat pe care inspectorii DRAF Suceava urmau să îl facă la un complex comercial din zona industrială a municipiului Suceava. Divulgarea a avut drept scop asigurarea protecţiei unei societăţi comerciale deţinută de Corneliu Ciuchea, care avea două puncte de lucru în complexul respectiv.

Articolul precedentIAŞI: Afaceristul Clapon revine în atenţia DNA
Articolul următorVASLUI: Țepuiți pe internet sau la telefon
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.