ACTUALIZARE: Procurorul l-a prezentat pe Vasilică Crăciun înaintea judecătorului, iar decizia acestuia a fost arest la domiciliu, pentru 30 de zile.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Vasilică Crăciun, fratele mult mai cunoscutului Marius Crăciun, a fost reținut de polițiști, în seara de 10 octombrie, iar astăzi va fi dus în fața procurorului, care va decide ce măsură ia împotriva lui. Crăciun este anchetat, alături de 3 tineri din Hârlău, care au fost reținuți și ei săptămâna trecută, pentru evaziune fiscală.

Vasilică Crăciun arestat la domiciliu, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Între timp s-au adunat suficiente probe împotriva ”persoanei juridice din Neamț”, care nu este alta decât una din firmele lui Vasilică Crăciun. Anchetatorii au stabilit că el și cei trei oameni de afaceri din Hârlău au pus la cale un mecanism prin care au produs o evaziune de peste 180.000 de lei, prin afaceri cu piese auto și transporturi de mărfuri. Cei trei bărbați din Hârlău ( Stănescu Ion, Stănescu Florin și Stănescu Cătălin) au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile, ceea ce este posibil să i se întâmple și lui Vasilică Crăciun.

Pe numele lui Crăciun mai există un dosar recent, de anul trecut, când iarăși a fost reținut și plasat apoi sub control judiciar. El a fost acuzat că, în calitate de administrator împuternicit al SC Romwood Industries, în perioada 2 august 2011- 30 decembrie 2013, a denaturat rezultatele economico-financiare ale firmei. El a înregistrat în contabilitate 203 facturi false, pe care le-a cumpărat cu 50 de lei bucata de la un administrator de firme din Bacău, ca să ateste achiziții fictive de mărfuri, în valoare de peste un milion de lei. Conform procurorilor, prejudiciul produs bugetului de stat a fost de 441.000 de lei.

Articolul precedentANM: COD PORTOCALIU în toată Moldova! Ploi însemnate cantitativ!
Articolul următorACTUALIZARE DIICOT Suceava – descinderi la Piatra-Neamț pentru conturi false de Facebook
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. La cati oameni a inselat escrocul asta si cate potlogarii a facut,nici o pedeapsa nu-i suficienta pentru el…

Comments are closed.