pietricica turism

* ”Diseară, când puneți capul pe pernă, să aveți insomnie, că ați făcut o mare greșeală”, și-a încheiat acesta cântecul de lebădă în plen
* ”Lăsați, fiți fără grijă, o să dormim bine”, i-a spus președintele Constantin Iacoban

Vasile Pruteanu și-a încheiat mandatul prins în 2012 înainte de termen, din motive de conflict de interese constatat de Agenția Națională de Integritate și însușit, prin vot, de majoritatea consilierilor județeni. Ultima ședință ordinară a CJ Neamţ, derulată ieri, a început cu suplimentarea ordinii de zi, iar primul punct pus în discuție a fost încetarea de drept a mandatului de consilier al dlui. Pruteanu. Motivația președintelui Constantin Iacoban a pornit de la referatul ANI, care l-a absolvit pe Pruteanu de incompatibilitate, dar l-a plasat în conflict de interese cât a fost președinte al CJ Neamț. După îndelungi judecăți și recursuri, ANI și-a adjudecat în instanță victoria în fața lui Pruteanu și a somat consilierii județeni să țină cont de asta și să-l scoată din CJ. Ultima corespondență în acest sens s-a purtat pe la finalul lui august 2014, când consilierii, la rugămintea colegului lor, au refuzat să ia în discuție chestiunea, socotind, probabil, că, dacă o lasă pe mai târziu, poate nu mai e nevoie. Aparent, era nevoie, fiindcă ANI i-a ars la buzunar pe aleşii care au refuzat discutarea în plen a subiectului, dându-le 2.000 de lei amendă pe cap de consilier. Acum, la trei luni și ceva distanță, mandatul lui Pruteanu a fost pus din nou în discuție, iar colegii săi i-au votat eliminarea. În zadar acesta a încercat să-i convingă că nu trebuie să voteze, că n-o să-i amendeze nimeni, în zadar a făcut apel la memoria colectivă a PSD-ului și a practicilor de schimbare din funcție ”după interesul politic și telefoanele primite”, în zadar și-a împins discursul până la limita amenințărilor voalate la adresa președintelui Iacoban și a secretarului de județ Daniela Soroceanu.

”Nu țin neapărat de funcție. E o chestiune de principiu. Mă doare că nu se respectă legea. Nu țin cu mâinile de acest fotoliu, dar ce faceți aici e o încălcare crasă a legii. Băi, fraților, scuzați, stimați colegi, nu vă amendează nimeni! Domnu’ președinte Iacoban, dacă la început de mandat încălcați legea, nu e bine! Să vă aduc aminte că acum două săptămâni ne aflat împreună, într-un cadru, și eram propus să fiu vicepreședinte? Acum nu mai sunt bun? Eu nu vă consider vinovat, vinovați sunt dna. Soroceanu și dl. Vișan (Vasile Vișan, noul consilier al președintelui Iacoban – n.r.) pe care l-ați adus aici”. Cam acesta a fost registrul în care și-a pledat Pruteanu cauza. Constantin Iacoban i-a scurtat-o rapid și a trecut la vot. Singur, avocatul Bourceanu de la PSD s-a declarat de partea lui Pruteanu și împotriva ANI: ”Este o instituție care poate greși. ANI nu e Dumnezeu pe pământ. Consider că ANI a greșit și că termenul (de sancționare disciplinară a dlui. Pruteanu) e depășit”.

După cum spuneam, în zadar. Cu 21 de voturi pentru, 7 împotrivă și abținerile consilierilor Iulia Șerban (PP-DD), Claudiu Stafie (independent PDL) și Daniel Vasiliu (UNPR), Vasile Pruteanu a ieșit pe ușa laterală a CJ Neamț. Două lucruri a mai făcut înainte. Mai întâi a lăsat un blestem asupra celor care l-au dat afară – ”Mă voi îndrepta în instanță împotriva dvs., dle. Iacoban, și a dvs., dna. Soroceanu. Iar dvs., stimați colegi, diseară, când puneți capul pe pernă, să aveți insomnie că ați făcut o mare greșeală”. La asta, i-a răspuns Iacoban: ”Lăsați, fiți fără grijă, o să dormim bine”.

Al doilea lucru făcut de Pruteanu a fost să se întoarcă să-și ia sacoșele cu cadouri de protocol primite înainte de începutul ședinței.
Dana OSTAHIE

2 COMENTARII

  1. acest pruteanu e un jeg penal .o scursura a societati ce trebuie sa dea socoteala .el si pinalti ,,,,DOAMNE DOAMNE NU DOARME

  2. pote plati indemnizatia inapoi pt ani cat a fost incompatibil si cica nu-i pare rau huo pe toate drumurile scria acest drum a fost facut de dl pr asa ca drum bun tov pruteanu si mai lasa si pe altii sa manance o paine ca ai facut prea multe drumuri si ai fost si curva traseista de meserie.

Comments are closed.