reclama autocenter

Duminică seară, 22 martie, marchează primul deces al unui om din Piatra Neamț și al treilea din țară, în epidemia de coronavirus.

Vasile Ouatu, în vârstă de 70 de ani, patronul Complexului comercial Unic și fostul președinte al Clubului de volei feminin Unic Piatra Neamț, a murit la Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași. El avea boli grave, iar infecția cu coronavirus i-a grăbit sfârșitul, potrivit bzi.ro . Pe 20 martie a fost confirmat pozitiv și transferat la Iași. Cu două zile înainte s-a simțit rău și a fost adus la UPU Piatra Neamț. Cu o posibilă pneumonie, a fost transferat la Sanatoriul Bisericani, consultat și trimis înapoi, la Spitalul Județean de Urgență. Consultat de un medic internist și un medic infecționist, în cele din urmă a fost declarat pozitiv și transferat la Iași. A fost pacient suspect inițial fiindcă ar fi participat la evenimentul de dans sportiv de la Sala Polivalentă. Vasile Ouatu a fost cercetat penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iar cazul a fost clasat.

Grupul de Comunicare Strategică a precizat: În această seară s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și în data de 20 martie 2020  transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arterială). În urma anchetei epidemiologice nu s-a constatat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.

(C.I.)

Articolul precedentCum arată declarația pe propria răspundere și adeverința de la angajator
Articolul următorRadu Firăstrău – noul director al DSP Neamț