Declarația pe propria răspundere este documentul pe care fiecare persoană care pleacă de acasă trebuie să-l dețină și să-l prezinte, la plecarea de acasă. Măsura este valabilă de mâine, 23 martie, ora 22, conform Ordonanței Militare 2 din 21 martie.

Tipizatul completat și documentul de identitate trebuie prezentate echipajelor de poliție, jandarmerie, poliție locală, care au competențe de legitimare. Documentele pot fi fotografiate, transmite Grupul de Comunicare Strategică. Declarația pe propria răspundere poate fi completată integral de mână, dar să conțină toate elementele din modelul care poate fi descărcat de pe pagina Guvernului, a Ministerului Administrației și Internelor, etc.

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei, potrivit GCS. Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

Persoanele care se deplasează în interes de serviciu au nevoie de o adeverință eliberată de angajator. Ambele tipizate conțin mențiuni referitoare la infracțiunile de fals în declarații și zădărnicirea combaterii bolilor.

Aici puteți descărca declarația pe propria răspundere

Aici puteți descărca adeverința angajator

Articolul precedentCOMUNICAT DE PRESĂ Două decese pe teritoriul României la pacienţi infectaţi cu COVID-19
Articolul următorVasile Ouatu a murit, la spitalul Sfânta Parascheva

2 COMENTARII

  1. Acolo scrie clar punctul 2, „locuind în fapt la adresa….”.
    Punct 1 adresa de reședință din carte, punct 2, locul unde locuiești efectiv la momentul actual.

Comments are closed.