Vasile Dîncu a demisionat din funcția de Ministru al Apărării, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMinistrul Apărării, Vasile Dîncu și-a anunțat demisia, astăzi, 24 octombrie, gestul său fiind motivat de „imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei”, după cum se menționează în cererea depusă la Guvern. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că a luat act de demisia lui Vasile Dîncu și va anunța detalii despre interimat.

Vasile Dîncu și-a atras critici din partea colegilor de guvernare dar și a unor parteneri externi ai României după ce declara la începutul lunii octombrie că singura soluție pentru pace în Ucraina este negocierea cu Rusia.

Vasile Dîncu și-a anunțat demisia pe Facebook: „În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale”. El a publicat, de asemenea, și o copie a cererii sale de demisie pe care o puteți citi mai jos.

„Domnului Prim Ministru al Guvernului României
Nicolae – Ionel Ciucă
DEMISIE

Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României.

Vasile DÎNCU
București, 24 octombrie 2022”

Z.C.

Articolul precedentAjutor de la judeţ pentru Mănăstirea Nechit şi două parohii noi
Articolul următor25 octombrie: eclipsă de Soare vizibilă din România
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.