pietricica turism

IMG_1982La Centrul Social Pietricica a fost tristețe mare astăzi. Unul dintre veteranii centrului, Vasile Neagu, s-a dus într-o lume mai bună, lăsând tuturor celor care locuiesc acolo un mare gol în suflete. Beneficiar de aproape 20 de ani al centrului social, Vasile Neagu a ajuns la 86 de ani fără a avea rude în viață, familia fiindu-i prietenii, colegi de „locuință”. Directorul Centrului Social Pietricica, Gheorghe Munteanu, i-a organizat bătrânului o înmormântare după toate datinile creștinești, iar slujba, emoționantă, a fost oficiată de preotul Andrei Lascu.

IMG_1972Pentru că așa este normal. Noi ne îngrijim de bătrânii noștri cât sunt în viață, dar și după ce rămânem fără ei. Vasile Neagu nu avea familie și ne-am ocupat noi de toate cele necesare. Am auzit cazuri, Doamne ferește!, când mor bătrâni în centre sociale și sunt îngropați ca niște anonimi. Sunt bătrânii noștri și trebuie să-i respectăm și cât sunt în viață, și după. Am strâns bani, am pus mână de la mână, plus ce mai avea și dânsul și i-am oferit o plecare demnă din această lume, așa cum se cuvine”, a declarat Gheorghe Munteanu.

Este prima înmormântare organizată și pusă la punct de conducerea Centrului Social Pietricica, iar cu această ocazie, toți cei o sută de beneficiari, împreună cu angajații, de la bucătari la paznici, au avut ocazia să-și ia rămas bun de la cel care a fost veteranul centrului.

(Oana IOSUB-TOMA)