IMG_1982La Centrul Social Pietricica a fost tristețe mare astăzi. Unul dintre veteranii centrului, Vasile Neagu, s-a dus într-o lume mai bună, lăsând tuturor celor care locuiesc acolo un mare gol în suflete. Beneficiar de aproape 20 de ani al centrului social, Vasile Neagu a ajuns la 86 de ani fără a avea rude în viață, familia fiindu-i prietenii, colegi de „locuință”. Directorul Centrului Social Pietricica, Gheorghe Munteanu, i-a organizat bătrânului o înmormântare după toate datinile creștinești, iar slujba, emoționantă, a fost oficiată de preotul Andrei Lascu.

IMG_1972Pentru că așa este normal. Noi ne îngrijim de bătrânii noștri cât sunt în viață, dar și după ce rămânem fără ei. Vasile Neagu nu avea familie și ne-am ocupat noi de toate cele necesare. Am auzit cazuri, Doamne ferește!, când mor bătrâni în centre sociale și sunt îngropați ca niște anonimi. Sunt bătrânii noștri și trebuie să-i respectăm și cât sunt în viață, și după. Am strâns bani, am pus mână de la mână, plus ce mai avea și dânsul și i-am oferit o plecare demnă din această lume, așa cum se cuvine”, a declarat Gheorghe Munteanu.

Este prima înmormântare organizată și pusă la punct de conducerea Centrului Social Pietricica, iar cu această ocazie, toți cei o sută de beneficiari, împreună cu angajații, de la bucătari la paznici, au avut ocazia să-și ia rămas bun de la cel care a fost veteranul centrului.

(Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentDecontarea navetei dascălilor, între norme metodologice și acțiuni în instanţă
Articolul următorInfractor din Podoleni arestat în Grecia
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.