arestatO escortă, formată din poliţişti de la Seviciul de Investigaţii Criminale Neamţ, l-a adus din Grecia pe Mihai Cristian Gavriluţ (24 de ani) din Podoleni, care era dat în urmărire internaţională. Tânărul a fost arestat de autorităţile elene pe 18 iunie, dar până acum n-a putut fi preluat, pentru că a durat întocmirea documentelor necesare aducerii în România.

Gavriluţ este un fel de vedetă în Podoleni, şi-a început cariera de infractor de când era copil şi a primit prima condamnare când avea doar 15 ani. Împreună cu alţi doi indivizi, care au dat cu parul, el l-a tâlhărit pe unul din foştii concubini ai mamei sale. A lucrat „curat”, n-a lovit, ci doar a buzunărit victima, era minor, aşa că instanţa l-a tratat cu clemenţă şi i-a dat un an cu suspendare. Odată „botezul” făcut, Gavriluţ s-a specializat, a căpătat „curaj” şi a ajuns să dea el însuşi cu parul. A fost dat în urmărire internaţională, pentru că se sustrăgea executării unei pedepse de un an de închisoare pentru vătămare corporală, după ce-a băgat în spital un bărbat care a avut nevoie de 35 de zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni.

Gavriluţ mai are un dosar pe rol, în care a fost deja condamnat, cu suspendare, de prima instanţă pentru furt calificat în formă continuată, violare de domiciliu şi lovire. În principiu, cu un pic de noroc, ar putea rămâne doar cu pedeapsa de un an din celălalt dosar şi are şanse mari ca, la 25 de ani, cu debutul în carieră făcut şi cu ceva „experienţă” prin ţările Europei, să fie din nou liber şi gata să-şi continue „activitatea”. (C. MIRCEA)

Articolul precedentVârstnicii de la Pietricica și-au luat rămas-bun de la un coleg
Articolul următorZi liberă, pentru a merge cu copilul la medic
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.