Vântoasă peste Târgu Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

•furtuna a rupt copaci și a inundat mai multe case

În urma vijeliei de sâmbătă seara, la Târgu Neamț, șase case au fost inundate și mai mulți copaci au fost rupți. Acoperișul unei alte locuințe a fost distrus, iar apa din pârâul Ungurenilor a depășit malurile, la Blebea, dar fără să afecteze gospodăriile. Autoritățile locale au ieșit imediat după vijelie în cercetare pe teren, să vadă zonele afectate, însoțiți fiind de cei de la Pompieri, cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul primăriei, cei de la Ocolul Silvic și angajații societății Eurosal, pentru a remedia situația și a interveni unde este cazul.

”Vreo șase gospodării au fost afectate în urma vijeliei. Mai mulți copaci din Parcul Casa de Cultură au căzut, dar, împreună cu pompierii, cu cei de la Eurosal, cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul primăriei Târgu Neamț și cu cei de la Ocolul Silvic, am intervenit prompt. În zona Intim, acoperișul unei case a fost afectat. Din fericire, nu au fost victime umane”, ne-a declarat Daniel Cucoș, șeful SVSU din cadrul primăriei.

Încă de sâmbătă noapte, angajații societății Eurosal au ieșit pe teren, pentru a face curățenie, iar de la primele ore ale dimineții de duminică au intervenit și în Parcul Casa de Cultură, chit că era sărbătoare. Trebuia făcută curățenie după vijelie. ”Suntem ieșiți de astă-noapte, iar acum strângem crengile căzute în urma vijeliei. Facem curățenie în parc, încărcăm resturile într-o remorcă și le transportăm”, spunea, ieri dimineață, Petronela Dănilă, unul din directorii de la Eurosal.

Din partea administrației locale, s-a ocupat de coordonare și organizare, inclusiv pe timp de noapte, și viceprimarul Traian Humulescu, care ne-a comunicat că situația este sub control. ”Am intervenit încă de astă-noapte, cu un ifron și două drujbe de la Ocolul Silvic, cu o autobasculantă a primăriei. Au fost ceva probleme la Blebea, unde apa din pârâul Ungurenilor a ieșit din maluri, dar n-a produs pagube, n-a ajuns la gospodării. În parc au căzut doi copaci mari și doi mai mici, dar am trimis angajații de la Eurosal să degajeze terenul și să curețe zonele afectate. Vom trece la reparații imediat ce putem. Avem totul sub control”.

Vântoasă peste Târgu Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Vântoasă peste Târgu Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Vântoasă peste Târgu Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

(C.T.S.)

Articolul precedentPinalti concurat de naţionala artiştilor
Articolul următorCriza din volei continuă