Duminică, 3 iunie, 300 de enoriaşi au participat la hramul bisericii pe stil vechi „Sf. Constantin şi Elena” din comuna Vânători-Neamţ.

Slujba religioasă a fost condusă de Prea Sfinţitul Glicherie, episcop vicar la Mănăstirea Slătioara, alături de alţi preoţi. După slujbă, enoriaşii au adus jertfă morţilor, apoi au fost invitaţi la masă de către preotul paroh Gheorghiţă Rogozan.

Un fapt inedit la biserica pe stil vechi din Vânători-Neamţ, de altfel prima biserică pe stil vechi construită în România, mai exact în anul 1926, e faptul că în interior nu există becuri. Lumina este asigurată doar de lumânări.

„Acest hram îl avem  moştenire de la bunicii şi străbunicii noştri. Au fost prezenţi şapte slujitori, cinci preoţi şi doi diaconi, în frunte cu Prea Sfinţitul Licherie. A fost o slujbă arhierească. Enoriaşii noştri au contribuit întotdeauna la acest hram, pentru hrană. Avem 120 de porţii de mâncare pentru mireni şi pentru masa protocolară, pentru preoţi şi călugări avem pregătite alte 50 de porţii de mâncare. Din partea autorităţilor locale a fost prezent consilierul local Alexandru Urzică.

Ne-am pregătit pentru acest hram aşa cum se cuvine. Am schimbat mocheta, am făcut aleea din faţa bisericii şi fiecare familie a contribuit cu cât a putut. Pentru mâncare trebuie să achităm aproape 25 de milioane lei vechi. Mulţumim tuturor credincioşilor care au venit şi au contribuit la hram. După cum bine aţi observat s-au adunat mulţi colaci. O parte dăm la dascăli iar restul ducem la un azil de bătrâni şi la o familie de etnie rromă din comună cu opt copii, unul dintre ei fiind botezat chiar de mine”, a spus preotul paroh Gheorghiţă Rogozan. (C.T. STURZU)

Articolul precedentL4 Victoria Horia-Bradu Borca 0-0 * Găucan: „Nu ne-am dat deoparte!” * Pintilii: „Horia a avut mai multe ocazii!”
Articolul următorFemeie din Pipirig intoxicată cu apă din fântână * Îşi acuză vecinul
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.