O localnică din satul Leghin, comuna Pipirig, a ajuns la spital acuzând că s-ar fi intoxicat cu apa din fântâna proprie. Femeia le-a spus cadrelor medicale de pe ambulanța care a preluat-o în seara de 2 iunie că bănuiește pe un vecin că i-ar fi otrăvit apa cu sodă caustică, după ce l-ar fi văzut la fântâna de la poartă. „Pacienta, în vârstă de 63 de ani, era conștientă, stabilă hemodinamic, prezenta stare de rău cu grețuri și vărsături, intoxicată involuntar cu sodă caustică, din declarații, a fost transportată la Centrul de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Orășenesc Târgu Neamț și ulterior la UPU de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț”, a declarat asistenta șefă Mihaela Olaru, de la Serviciul de Ambulanță Neamț.

Femeie din Pipirig intoxicată cu apă din fântână * Îşi acuză vecinul, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCazul ar fi trebuit să intre în atenția autorităților, dar până astăzi, 4 iunie, nici poliția din comună, nici Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț nu fuseseră înștiințate. Dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamț, spune că, în astfel de situații, trebuie luate măsuri urgente. „Nu s-a primit nici o sesizare legată de acest caz. Dacă se suspectează prezența unor substanțe toxice, soda caustică în acest caz, în primul rând se interzice consumul de apă, se sigilează fântâna. Dacă a fost reclamație, ar fi trebuit să știm și noi, să ne anunțe poliția, primăria. Colegii de la Inspecția Sanitară ar preleva probe de apă și care ar putea fi trimise la Institutul de Medicină Legală București, unde se pot face teste complete pentru detectarea substanțelor toxice posibile. La noi se pot efectua analize de laborator doar pentru câteva substanțe toxice. Apoi, cu ajutorul pompierilor, se evacuează apa din fântână și se sigilează fântâna pentru o perioadă mai mare de timp. Dar, până în acest moment, nu am fost anunțați despre acest caz nici de către medicii de familie din localitate”, a precizat dr. Mirela Grădinaru.

Femeia care acuză că i-a fost intoxicată fântâna este internată și astăzi, 4 iunie, la Spitalul Județean. „Pacienta se află internată în secția ORL, cu stare ameliorată”, a declarat dr. Daniela Burghelea, directorul medical al spitalului. (C.I.)

Articolul precedentVânători-Neamţ: Hramul bisericii pe stil vechi „Sf. Constantin şi Elena”
Articolul următorModel de bune practici de vacanță la Spitalul Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.