reclama autocenter

În ultimii ani, comuna Vânători Neamț a beneficiat de un număr important de investiții la nivel local, cea mai consistentă fiind cea în valoare de aproape 2,5 milioane euro, sumă obținută pe baza unui proiect depus și finanțat pe Măsura 3.2.2. A urmat construirea unui centru cultural în valoare de aproximativ 12 miliarde lei, în fapt, o bijuterie arhitectonică ridicată în locul fostei clădiri a Căminului cultural.

“În prezent, ne pregătim pentru o nouă mare lucrare, canalizarea satului Vânători. Va fi o investiției de anvergură, în lungime de peste 20 kilometri și vom căuta să racordăm un număr cât mai mare de gospodării ale populației, inclusiv instituțiile publice. Firește, o astfel de lucrare impune un volum foarte mare de muncă, drumuri săpate și multe altele, însă, cu toate că va fi disconfort pentru cetățeni și pentru circulația rutieră de pe străzi, canalizarea trebuie făcută, pentru a primi, cu adevărat, calificativul de comună turistică. La Vânători sunt câteva așezăminte monahale, care atrag anual turiști și pelerini din toată lumea. Este vorba de marea lavră de la Neamț, apoi așezămintele de la Secu, Sihăstria, Dobru și celelalte. Avem posibilitatea să promovăm un turism de calitate, însă fără infrastructură nu putem realiza ce ne propunem”, a declarat primarul Maria Petrariu.

De remarcat, comuna Vânători Neamț dispune de 46 de altare ortodoxe de închinăciune, deținând un adevărat record național, raportat la numărul populației. (C.N.)

Articolul precedentPietonalul 22 Decembrie, readus în prim plan
Articolul următorNepăsare criminală în Neamţ / Școli fără asigurare