reclama autocenter

vday

Oficial, de astăzi într-o săptămână, ajunge şi la Piatra-Neamţ sărbătoarea împrumutată de peste mări şi ţări, cea a Sfântului Valentin. Deşi mai sunt mai puţin de 7 zile până la ziua internaţională a îndrăgostiţilor, magazinele din oraş par să fie mai degrabă îngrijorate de problemele zilnice, de rate şi chirii decât de cum ar putea decora cu dragoste spaţiul în care muncesc. Puţine inimioare am găsit în centrele comerciale din Piatra-Neamţ. Oameni la fel de puţini şi mai degrabă trişti. Vestea bună e totuşi că oferte pentru îndrăgostiţi există: de la torturi speciale până la diverse amintiri în formă de inimă, perne, lumânări. Pentru toate buzunarele.

Inimi la 4 lei şi seturi de argint la 100 lei

Dacă ar fi să facem o listă ordonată crescător în funcţie de preţ, pe primul loc se află micile lumânări parfumate, roşii, la 4 lei bucata. Cu 5-7 lei puteţi cumpăra o felicitare la care primiţi şi un plic roşu sau un buchet de flori. Cel mai ieftin costă 6 lei. De regulă, de Sfântul Valentin cel mai bine se vând trandafirii. La florăriile din Piatra-Neamţ, preţul unui fir variază între 5 şi 7 lei. 10 lei costă o puşculiţă de ceramică sub formă de inimioară, iar lista posibilelor cadouri continuă: diplomă pentru cea mai bună iubită 13 lei, set pix şi breloc cu inimi 14 lei, căni sub formă de inimă 20 de lei, set inimă de pluş cu lumânare parfumată în coşuleţ de nuiele la 64 de lei, bijuterii de damă din argint cu inimoare (set de cercei cu lănţişor şi pandantiv) 100 de lei. Vânzătoarele au pregătit stocurile cu specific,dar spun că nu se aşteaptă la vânzări spectaculoase: Ne aşteptăm la vânzări, dar nu cât să ne dea pe spate. E, într-adevăr, o sărbătoare de care şi tinerii de la noi îşi amintesc, dar nu mai sunt atâţia bani să circule câtă dragoste e. Oamenii se mulţumesc să facă mici cadouri, nu cheltuiesc mult. Puţini îşi mai permit să dea 50 de lei pe un dar, ca să nu mai spun de 100 de lei. Poate martie să vină cu mai mult noroc” ne-a declarat una dintre vânzătoarele unui magazin de suveniruri.

Meniu de Valentine`s Day: 59 de lei/persoană

O surpriză cel puţin reuşită pentru persoana iubită ar putea fi şi o ieşire la restaurant pe 14 februarie. Un astfel de meniu special a fost lansat şi de unul dintre restaurantele aflate la ieşirea din Piatra-Neamţ. Lista preparatelor pentru îndrăgostiţi, lansată pe paginile de socializare, a fost deja redistribuită de peste 400 de ori, semn că a prins la public. Iată ce conţine:

* Aperitiv – Fantezia îndrăgostiţilor (clătită umplută cu şuncă de Praga, şvaiţer şi gogoşari în oţet)

* Fel principal – piept de curcan în sos de gutui şi rozmarin cu garnitură de cartofi la cuptor cu mirodenii

–         muşchiuleţ de vită în cremă de gorgonzola cu garnitură de cartofi la cuptor cu mirodenii

–         muşchiuleţ împletit de porc, pere, cremă de pinot noir şi piure de cartofi dulci

* Desert – tartă cu fructe. Toate acestea la doar 59 de lei de persoană, anunţă oferta.

Deşi ne bucurăm mai degrabă de Valentine`s Day, în România, sărbătoarea tradițională pentru iubiți este Dragobetele, celebrată pe 24 februarie. Numele sărbătorii vine de la un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fost fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Dragobete vine de la cuvântul dragoste.

Ioana HAGI-STAN

Articolul precedentGata cu vaccinarea antigripală!
Articolul următorMai este unii care …