reclama autocenter

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a transmis tuturor directorilor DSP din țară să închidă campania de vaccinare antigripală, pentru că pericolul a trecut. „Oricum, efectul vaccinării se simte după trei săptămâni de la data la care s-a făcut vaccinul. Asta înseamnă că, dacă se fac vaccinuri de azi înainte, efectele lor se vor face simțite în luna martie, lucru care nu mai este necesar”, a punctat ministrul sănătății. Gripa n-a fost nici pe departe un fenomen la nivel național, cu atât mai mult cu cât s-au îregistrat doar 23 de cazuri confirmate, în comparație cu anul trecut, când au fost aproape de trei ori mai multe, respectiv 67. Totuși, Eugen Nicolăescu a făcut apel la acei medici de familie care mai au vaccinuri antigripale pe stoc să discute cu persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, iar acolo unde este cazul și unde se dorește, vaccinarea să continue.

În județul Neamț au fost distribuite, în luna noiembrie, 10 500 de doze de vaccin antigripal, peste 95 la sută fiind deja utilizate, la finele lunii trecute. La nivel național, au rămas neutilizate 80 de mii de doze de vaccin antigripal, iar Ministerul Sănătății și-a luat toate măsurile de precauție, în eventualitatea în care România s-ar confrunta cu o pandemie de gripă.

„Institutul Cantacuzino dispune de o rezervă de 400 de mii de vaccinuri, care vor fi utilizate în eventualitatea în care apare această situație excepțională. Sperăm, totuși, să nu avem o asemenea situație în țară”, a conchis Eugen Nicolăescu. (A.S.)

Articolul precedentAccident grav la săniuș
Articolul următorValentine`s Day încă timid la Piatra-Neamţ