0:00

A doua seară a Vacanțelor Muzicale de la Piatra Neamț a fost „dominată” de două formații de peste Prut care au fost așteptate cu nerăbdare de iubitorii de muzică pietreni. Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu au oferit un spectacol extraordinar pentru cei care s-au adunat, într-un număr foarte mare, la Platoul Curții Domnești.

Vacanțe Muzicale seara a doua. Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu au încântat publicul, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Lupii lui Calancea au cântat balade și povești haiducești, dar și melodii cu influențe folk, totul de cea mai bună calitate. “Suntem cu sânge românesc în vene și este nevoie de acest public românesc, de fuziune, să le transmitem folclorul copiilor noștri, tinerei generații care nu trebuie să uite niciodată de tradiții și de biserica din deal“, a spus liderul Lupilor, Alex Calancea.

Surorile Osoianu au fost atrase în proiectul Lupilor lui Calancea, cu care colaborează de câțiva ani. Repertoriul lor, ce include de la doine, balade și cântece de leagăn până la melodii de petrecere, au adus bucurie în sufletul publicului, cea mai mare parte dintre cei prezenți crescând că astfel de melodii.

Avem un show incendiar în seara acesta și ca dovadă, la ora 20:00 locurile pe scaune deja s-au epuizat. Lumea e foarte nerăbdătoare pentru că vin Lupii, Lupii lui Calancea, împreună cu Surorile Osoianu, un spectacol mult așteptat. Nu au mai fost până acum la Piatra Neamț, așa că este o premieră la Vacanțe Muzicale. Sper ca în acest an să reușesc să îi mai aduc o dată, dar cu altfel de spectacol. Mulțumim lui Dumnezeu că vremea e frumoasă și nu plouă. Cu încredere, mergem mai departe pentru că lucrurile frumoase se fac cu oameni buni iar orașul acesta, oamenii de aici, merită zâmbete și un pic de voie bună după această perioadă foarte încărcată, doi ani de zile în care au fost parcă numai vești negative. Așa că aducem un pic de bucurie și poate Dumnezeu va aduce și mai multă atunci când vede oameni fericiți“, a declarat Carmen Nastasă, managerul Centrului pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare“ Neamț.

Z.C.

Articolul precedentFOTO. Culegător de ciuperci atacat de urs la Gârcina. A scăpat cu câteva zgârieturi
Articolul următorCod galben de averse torenţiale în Neamţ, Suceava şi Bacău
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.