0:00

Vremea instabilă continuă în regiunea de Nord Est a țării. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare cod galben de ploi valabilă astăzi, 4 iulie, în intervalul orar 12:00 – 23:00.

În regiunea de Nord-Est va ploua torenţial în Neamţ, Suceava şi Bacău.

Cod galben de averse torenţiale în Neamţ, Suceava şi Bacău, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„În zonele montane, local în Transilvania și în nord-vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, precizează ANM.

ANM avertizează, de asemenea, că în datele de 4,5 și 6 iulie va fi un disconfort termic ridicat: „În intervalul menționat disconfortul termic va fi în creștere în regiunile sudice și estice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă, marți (4 iulie) pe arii restrânse în Lunca Dunării și în Bărăgan, iar miercuri și joi (5 și 6 iulie) în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade”.

A.C.

Articolul precedentVacanțe Muzicale seara a doua. Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu au încântat publicul
Articolul următorAccident din neatenție: trei femei au fost rănite
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.