urmaritIstvan Borcsa (29 de ani) din Roznov a fost ridicat de poliţişti de acasă, în seara de 3 decembrie, la ora 22:15, la o zi după ce se întorsese din Franţa.

Bărbatul era dat în urmărire internaţională, pentru că se sustrăgea de la executarea unei pedepse de 3 ani de închisoare, la care a fost condamnat de Judecătoria Piatra-Neamţ.

„Condamnă pe inculpatul BORCSA ISTVAN, la: – 2 (doi) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea respectiv pedeapsa de – 2 (doi) ani închisoare. Revocă beneficiul liberării condiţionate privind restul rămas de executat de 720 de zile închisoare, din pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 6 luni închisoare, aplicată prin Sentinţa penală nr. 539 din 13.10.2010, în dosarul nr. 10193/279/2009 al Judecătoriei Piatra Neamţ, definitivă prin Decizia Penală nr. 591 din 2.06.2011 a Curţii de Apel Braşov. Contopeşte pedeapsa rezultantă de 2 (doi) ani închisoare cu restul de 720 de zile închisoare neexecutate, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea respectiv pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare, pe care o sporeşte cu 1 an, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 3 (trei) ani închisoare”, se arată în hotărârea Judecătoriei Piatra-Neamţ, pronunţată pe 9 februarie 2015.

Imediat după ce a fost ridicat de poliţişti, Istvan Borcsa a fost escortat la Penitenciarul Bacău. (C. MIRCEA)