politie noaptea 02Doi tineri beţi au fost la un pas de a dărâma pompele unei benzinării din Roznov, în seara de 3 decembrie, după ce s-au gândit ei să înveţe să şofeze. Deşi niciunul nu are permis de conducere, iar în plus erau sub influenţa „curajului” dat de alcool, toţi cei doi prieteni, care au aceeaşi vârstă – 22 de ani – şi sunt din Zăneşti, au condus pe rând un autoturism Dacia Nova, până ce unul dintre ei l-a parcat forţat pe bordura care delimitează drumul de staţia de carburanţi. În acel moment, un martor a sunat la 112.

„Echipajul de poliţie ajuns la faţa locului a constatat că un autoturism marca Dacia Nova se afla urcat pe bordura ce limitează stația peco de drum, prezentând avarii în partea din faţă”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Totodată au fost identificați 3 ocupanţi ai autoturismului şi întrucât toţi emanau halenă alcoolică au fost conduşi la sediul Poliţiei pentru verificări şi audieri. În urma cercetărilor efectuate a reieşit faptul că 2 dintre cei 3 tineri, de 22 de ani, din Zănești au condus, pe rând, autoturismul din satul Brăşăuţi, comuna Dumbrava Roşie, până în oraşul Roznov. În momentul depistării, doar unul dintre cei doi tineri a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv, celălalt refuzând testarea. Ambele persoane au fost conduse la Spitalul Județean Neamţ, unde li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”.

„Distracţia” s-a terminat cu întocmirea unui dosar penal, sub acuzaţiile de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului, „păcate” pentru care, de regulă, instanţele dau pedepse cu executare. (C. MIRCEA)