politie frontiera masina 02Polițiștii de frontieră de la Dorohoi (Botoşani) au reţinut, pe 2 decembrie, în zona de competență, 5 cetățeni somalezi, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei, se precizează într-un comunicat de presă al ITPF Iaşi. Migranții au fost predați, în baza acordului de readmisie, autorităților ucrainene.

“În jurul orei 18:30, un echipaj format din polițiști de frontieră din cadrul SPF Dorohoi, județul Botoșani, a depistat, pe direcția localității de frontieră Corjăuți, 5 persoane, 4 bărbați și o femeie, care nu își justificau prezența în zonă. Cele 5 persoane, care nu au putut prezenta documente de identitate, au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acestea sunt cetățeni somalezi, cu vârste cuprinse între 20 și 40 ani, solicitanți de azil în Ucraina, care au încercat să intre ilegal în România. Persoanele în cauză au declarat că au recurs la această metodă, deoarece intenționau să ajungă într-un stat din Spațiul Schengen și nu dețineau documente legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ITPF Iasi, comisar de poliţie Mihaela Denis Lazăr.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. (ZCH NEWS)