Urmările cutremurului de Sf. Ștefan: Două persoane au făcut atacuri de panică, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCutremurul, produs în noaptea de 28 decembrie, la ora 01:20:55, care, potrivit celor de la ISU Neamț, a avut magnitudinea de 5.4 pe scara Richter, și s-a înregistrat la adâncimea de 97 km, în zona seismică Vrancea, nu a avut urmări în județul Neamț.

Totuși, două persoane care s-au speriat, una din Grumăzești și una din Roman, au sunat la 112 și au primit îngrijiri medicale. Persoana din Roman, care a suferit un atac de panică mai severe, a fost transportată, cu ambulanța, la spital.

La 4 minute după seism, două echipaje de pompieri au plecat în misiuni de recunoaștere, în Roman, pentru a vedea dacă s-au desprins bucăți din fațadele clădirilor și dacă există vreun pericol.

Un echipaj, format din 5 subofițeri, a parcurs traseul strada Ștefan cel Mare – Sucedava – bulevardul Roman Mușat- strada Cuza Vodă”, a declarat lt. Marcel Bucur Țepeș, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. ”Al doilea echipaj, format din doi subofițeri, a plecat tot din zona străzii Ștefan cel Mare și a mers pe strada Mihai Viteazu – bulevardul Anton Pann – strada Tineretului – bulevardul Roman Mușat – bulevardul Republicii. Nu au fost observate construcții avariate”. (C.M.)

P.S.: Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul din noaptea de 28 decembrie a avut 5,3 grade și s-a produs la o adâncime de 98.9 km. Mircea Radulian, directorul științific al INFP, a explicat pentru Realitatea TV, că ”Este vorba de un cutremur vrâncean absolut normal. Intră în zona seismelor moderate. De regulă, seismele de peste 5 grade apar la mai mulţi ani. Pot să apară şi mai multe în acelaşi an, cum s-a întâmplat anul acesta. Anul acesta a fost o activitate seismică mai slabă decât anii trecuţi, ceea ce ar putea explica acest cutremur mai mare. Se produce o eliberare de energie într-o zonă destul de mică. Faţă de un seism de 7 grade, energia este de 1.000 de ori mai mică. Este posibil să se acumuleze în urma unui astfel de seism şi o tensiune suplimentară care să ducă la un cutremur ceva mai mare„.

Articolul precedentTuriştii cardiaci, în siguranţă pe Ceahlău
Articolul următorIndemnizaţii de arbitraj majorate în competiţiile de handbal
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.