salvamontistiSalvamontiştii au nu doar maşini de intervenţie, dotate cu tot ceea ce este necesar pentru acţiunile de salvare, ci şi un defibrilator portabil cu care a fost dotată Baza Durău, în urma reacției rapide a Consiliului Judeţean Neamţ. Aparatul era mai mult necesar pentru că, în ultima vreme, a crescut numărul turiştilor care fac crize cardiace. Salvatorii montani speră ca, în anul 2017, să primească un aparat similar dotat cu electrocardiograf şi pentru Baza de intervenţie Dochia. Ieri, 26 decembrie, salvamontiştii au acordat primul ajutor unui tânăr de 34 de ani din Iaşi, care suferise o criză cardiacă, şi l-au predat echipajului de ambulanţă.

În rest, salvatorii montani au intervenit în cazul unui schior de 33 de ani, tot din Iaşi, care a suferit un traumatism de membru inferior, şi în cazul a 4 ieşeni care s-au rătăcit în zona Cascadei Duruitoarea. Greul, însă, de abia de acum începe, pentru că, de mâine, vor veni turiştii care vor petrece revelionul la hotelurile şi la cabanele din întreaga zonă montană a judeţului.

Salvamontiştii atenţionează turiştii că există o avertizare de cod galben de ninsoare şi vânt puternic pentru seara de 27 decembrie (rafale de până la 90 km/h în zona platoului masivului Ceahlău), iar pentru data de 29 decembrie sunt prognozate temperaturi scăzute, care pot ajunge până la – 15 grade.

C.M.

Articolul precedentAccident la ieşire din Piatra-Neamţ, doi răniţi
Articolul următorUrmările cutremurului de Sf. Ștefan: Două persoane au făcut atacuri de panică
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.