0:00

Indemnizaţii de arbitraj majorate în competiţiile de handbal, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCluburile de handbal din Liga Naţională, Divizia A şi din campionatele de juniori vor fi împovărate, de la 1 ianuarie 2017, cu indemnizaţii de arbitraj majorate. Hotărârea de mărire a fost luată de Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal la mijlocul lunii decembrie.

„La noi în Liga Naţională s-a mărit baremul de la 400 de lei la 600 de lei. E cam multişor pentru perioada asta de criză. Cu 10.000 de lei ne creşte cheltuiala numai la capitolul acesta. E drept că de vreo 4 ani nu au mai fost majorate aceste indemnizaţii de arbitraj. Ar fi bine ca în urma acestui «salt» financiar să crească şi valoarea arbitrajului„, a spus Lucian Micu, purtătorul de cuvânt al echipei CSM Roman, ocupanta locului al 6-lea în prima ligă.

Profesorul Dan Valentin, antrenorul emerit al echipei de Divizie A HCF Piatra Neamţ, nici nu ştie pe la ce uşi să mai bată pentru a face rost de bani. „Nu avem bani nici să facem deplasarea de pe 8 ianuarie, darămite de arbitraj. S-ar putea să nu ne prezentăm. Era 100 de lei indemnizaţia de arbitraj, iar acum e 200. Ne-au împovărat bine de tot. Înainte plăteam 300-400 cu totul, adică şi transport, masă, cazare, acum o să fie 500-600 de lei”.

Şi în campionatul de handbal al juniorilor s-a mărit la 120 de lei indemnizaţia de arbitraj. „Sunt destul de mari sumele de bani pe care trebuie să le dăm. Dacă am avea un turneu de 4-5 echipe în care ar trebui să plătim aceste indemnizaţii de arbitraj plus toate celelalte cheltuieli de transport, cazare, masă, ne-am duce la peste 70 de milioane de lei vechi. Noi şi aşa nu avem bani şi ne este foarte greu„, a spus şi profesorul Răzvan Caba, şeful catedrei de handbal de la Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamţ. (Ana MOISE)

Articolul precedentUrmările cutremurului de Sf. Ștefan: Două persoane au făcut atacuri de panică
Articolul următorLa parlamentare, PRM Neamţ a câştigat… prestigiu
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.