0:00

Urcatul la volan cere tot mai mult curaj! Alcoolic!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn perioada 1-8 iunie, poliţiştii rutieri şi cei de la secţiile rurale au acţionat în fiecare zi pentru a depista şoferii care s-au urcat băuţi la volan. În total au fost verificaţi 1.890 de conducători auto, iar dintre aceştia 25 au rămas fără permis.

Cel mai beat era un bărbat de 38 de ani din Rediu care, pe lângă faptul că avea o concentraţie de 1,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, avea şi permisul reţinut din luna aprilie, tot pentru conducere sub influenţa alcoolului. Imediat după ce l-au depistat, în ziua de 4 iunie, poliţiştii l-au reţinut pe „şofer” pentru 24 de ore, şi l-au prezentat instanţie, care a dispus arestarea lui preventivă.

Un alt „viteaz” este un bărbat de 39 de ani din Cândeşti, care conducea un autoturism pe DJ 156 A, spre Tazlău, şi a fost oprit de poliţişti în anexa Chintinici. Etilotestul a arătat o concentraţie de 1,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, condiţii în care individul a fost dus la spital, unde i-a fost recoltat sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Pe numele lui, poliţiştii au întocmit un dosar penal, iar la capătul procesului are şanse mari să primească o pedeapsă de măcar câteva luni de închisoare cu executare, instanţele dovedindu-se neiertătoare în astfel de cazuri.

În cele șapte zile de acţiune, au fost constatate în total 24 de infracțiuni la regimul circulației, dintre care 12 privind conducerea sub influența alcoolului. Polițiștii au aplicat 13 amnzi şoferilor chercheliţi, din buzunarele cărora statul va câştiga exact 1260 de lei. Totodată, au fost retrase 42 de certificate de înmatriculare. (C. MIRCEA)

Articolul precedentAmbulanță în flăcări la Roman
Articolul următorConsilierii pietreni convocaţi… de îndată! Vezi de ce!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.