ambulanta 02Nici nu au apucat bine cadrele medicale să se bucure de cele două mașini de ambulanță noi primite de la minister, că o alta a luat foc. Sâmbătă dimineață (6 iunie), la o oră după ce s-a întors de pe teren, o mașină de ambulanță a luat foc în parcarea substației Roman.

„Mașina a luat foc în curtea substației, era venită de o oră de la o solicitare. Întâi a ieșit fum, apoi a fost cuprinsă de flăcări. Se pare că a fost un scurt circuit. În 7 minute de la solicitare au venit pompierii și au stins focul. Acum mașina este în service și sperăm să o putem repara”, a declarat Mihaela Olaru, asistenta șefă a Serviciului de Ambulanță Județean Neamț.

„Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava al judeţului Neamţ a fost anunţat sâmbătă, la ora 11:07, că a izbucnit un incendiu la o ambulanţă în municipiul Roman, strada Speranţei. La locul indicat s-au deplasat cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de stins incendii. La sosirea pompierilor, incendiul cuprindea compartimentul motor şi compartimentul personalului. Pompierii au stins în scurt timp incendiul, fără ca acesta să ajungă la instalaţiile medicale. Au ars elementele combustibile din compartimentul motor, bordul, tapiţeria scaunelor, aparatură de comunicaţii. Cauza probabilă a incendiului este un conductor electric defect”, a precizat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. (Oana IOSUB-TOMA)