Afis 06_09_2015 Lansare carte Constantin BostanPentru ziua de marţi, 9 iunie, programul Zilelor Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ oferă variante dintre cele mai incitante, pentru a petrece timpul liber cu folos.

Astfel, la ora 12.00, în cadrul Fundaţiei de sprijin a persoanelor cu handicap locomotor „Speranţa Doraly” va avea loc o pledoarie pentru solidaritate umană, prin intemediul unui recital de poezie şi a vizionării unor secvenţe de film documentar. De la ora 13.00, în Sala „Info-Club”, relaţia dintre cultură şi publicitate, prin intermediul simbolurilor, va fi dezbătută în cadrul unui colocviu la care vor participa elevi din cadrul Colegiului Naţional „Calistrat Hogaş”.

Vara, ca anotimp predilect al călătoriilor va fi ilustrată, începând cu ora 14.00, la Filiala „Vasile Conta” Mărăţei, în cadrul unui vernisaj al expoziţiei ce reuneşte lucrări ale elevilor de la Şcoala nr. 2, coordonaţi de prof. Elena Ispas.

Creativitatea şi încurajarea ei la vârsta copilăriei sunt coordonatele clubului, organizat prin Proiectul „Raftul cu iniţiativă”, ce se va desfăşura cu începere de la ora 15.00, în Secţia de împrumut carte pentru copii şi Ludotecă „Ion Creangă”.

Biblioteca este, de asemenea, locul ideal şi pentru întâlnirea cu limba engleză, unde cunoaşterea ei, prin metode potrivite fiecărei vârste, poate fi desprinsă, folosindu-se numeroase materiale documentare. Astfel, de la ora 17.00, cei mici se reunesc în cadrul cercului „Ne jucăm în limba engleză”, organizat în parteneriat cu Clubul „Artis”, iar pentru cei maturi, de la aceeaşi oră, „Time Is English” reprezintă drumul cel mai sigur pentru o bună cunoaştere a limbii engleze.

Poezia, ca reper cultural, vine să încheie periplul acestei de zile, prin lansarea volumului „De dragoste şi de beton” de Contantin Bostan, prezentat, la întâlnirea cu publicul nemţen, de criticul literar Cristian Livescu şi de prof. Leonad Rotaru, cu lecturi artistice aparţinând lui Dan Gigoraş (T.T.) şi acolade muzicale oferite, la pian, de prof. Adrian Stroici.