pietricica turism

Cumătria politică a pesedeilor cu cei din UNPR, dincolo de unele accente tipice eternului conflict între pisică și pitbull, merge chiar foarte bine în anumite zone ale județului. Ni se zice că un ales din pesedeu ar suporta cheltuielile biroului parlamentar al altui ales, dar de la UNPR. Acuma, să fim umani, doar sunt cumătri, deci se înțelege. Dar, ce să mai zicem, când acesta din urmă se tot plânge la șăfii lui din partid, precum că are salar mic și cheltuieli masive, bașca că mai este și-n fiefu „dușmanului“. Judecați și mneavoastră cam cum e cu politica asta pe la noi.

În Neamț îs vreo patrusute și ceva de secții de votare și toate trebuiesc păzite strașnic ca nu cumva mâna bărboasă să semene dihonie. Pentru treaba asta, partidele își trimit reprezentanți cu ochi vigilent, cu misie să rapoteze grabnic dacă se votează de două ori, se fură ștampili ori vine câte unu să facă campanie la locu ăla. Credeți sau nu, în fiecare secție se găsește și câte un reprezentant al UDMR, ceea ce ne-odus cu gându că ori oarece răzeși s-o dedat la paprikă ori s-o cheltuit ceva bănet pentru a aduce din vecini observatori competenți. Acuma, cine i-o pus, selectat, instruit pentru treaba asta … Nem tudom!, dar ei îs prezenți.

Aflăm de la alegătorii care s-o dus să puie ștampila pe alesul recomadat de partid, precum că cea mai antipatică secție de votare este cea de la casieria ApaServ. Oamenii se cam codeau să intre la cabină, de frică ca nu comva să li se deie și factura la apă ori somație de plată. Un nene mai de-al nostru o zis, că el nu se duce acolo decât dacă îi dau ăia și chitanța că o plătit apa consumată odată cu buletinu de vot, lucru care ar fi fost de dorit pentru mai mulți. De asta am decis să facem o petiție să se facă secție de votare numai pe lângă locante ochioase, cu bucate la minut și grătare bățoase. Că de vinoase … nu-i voie!