ACL Neamț a sesizat organele abilitate de încălcare de către Alianța PSD+UNPR+PC a legii prin transmiterea de SMS-uri și apeluri pentru controlarea votului! Alianţa Creştin Liberală Neamţ a sesizat autorităţile competente, de încălcări ale legii electorale transmise sub numele PSD, și anume apeluri și SMS-uri de la o adresă web, cu server în Vietnam și anume WE2sms, prin care se încearcă controlarea rezultatelor și prezenței la vot. Menționăm faptul că au fost făcute sesizări la 112 privind existența acestor SMS-uri și apeluri în județul Neamț. De asemenea ACL va face plângere la organele de cercetare penală pentru încălcarea legii. Amintim faptul că folosirea de sisteme informatice sau SMS-uri în ziua votului pentru vicierea rezultatelor electorale sunt prevăzute la articolele 55, 56, 62 alin. 3 și 4 din Legea 370/2004, care prevede: ”introducerea în uz sau folosirea unui program informatic care alterează însumarea rezultatelor obținute în secțiile de votare se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi”. ACL Neamţ consideră că există mai multe semnale că PSD se pregăteşte de fraudarea votului, și anume:

* Există secții în care prezenta la vot pe liste suplimentare este nejustificat de mare (de exemplu SV 134 Roznov unde la ora 13 aveam o prezenţă de 46 persoane pe liste suplimentare, SV 161 Bălțătești unde mai mult de 30% din total număr alegători prezenți au votat pe listă suplimentară – 104 voturi, SV242, Dămuc, unde avem 50 de voturi pe liste suplimentare, adică 20% din total votanți).

* SV 225-226, Cordun au fost solicitată urna mobilă pentru 29 de persoane cu încălcarea dispozițiilor legale.

De asemenea avem informații că trei autocare au plecat de la Iași cu destinație Roman, Târgu Neamț, Piatra Neamț pentru vot multiplu. ACL Neamţ va sesiza organele abilitate cu toate aceste aspectele privind încercările PSD de fraudare a alegerilor. (BIROUL DE PRESĂ ACL NEAMȚ – 02.11.2014)