0:00

Încercăm să vă răspundem la această întrebare cu o selecție a celor mai importante evenimente culturale și nu numai, la care puteți participa mâine.

Unde mergem? Evenimente artistice la Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiIubitorii muzicii clasice sunt invitați, în cadrul stagiunii musicale 2022-2023,  la un concert de vioară Ediția a IV-a a turneului “Clasic la puterea a treia”, supranumit anul acesta “Euforica”, susținut de Marin Cazacu și ansamblul cameral Violoncellissimo, mâine, 16 octombrie, de la ora 17:00, în sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț. Prețul biletului este de 20 de lei.

“Este deja cunoscut faptul că cei care ascultă Violoncellissimo, pleacă de la concerte plini de entuziasm. Așa că supranumele de anul acesta, Euforica, nu este deloc întâmplător: “De patru ani străbatem ţara în fiecare toamnă în această formulă, aparent aceeaşi, dar în permanenţă alta, pentru că în fiecare an ni se alătură noi membri”, spune violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu, liderul ansamblului şi directorul general al Filarmonicii George Enescu.

Violoncellissimo este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești, format la inițiativa violoncelistului Marin Cazacu, cu misiunea de a deschide noi drumuri pentru promovarea muzicii și a tinerelor talente din România”, precizează organizatorii de la Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare.

Unde mergem? Evenimente artistice la Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTeatrul Tineretului își așteaptă spectatorii cu spectacolul “Myth Show. O istorie a neîncrederii”, duminică, 16 octombrie, de la ora 19,00. În regia lui David Swartz, după un text de Daniel Chirilă, cu actorii Loredana Grigoriu și Paul Ovidiu Cosovanu, voce – Gina Gulai, spectacolul propune o altfel de abordare a istoriei contemporane. “Myth Show. O istorie a neîncrederii explorează modul în care membrii unei comunități se raportează la episoade majore ale istoriei recente, de la contemporanii evenimentelor din 1907, la cei care au fost muncitori ai Platformei Industriale Săvinești și care au resimțit din plin efectele tranziției postcomuniste și până la cei care experimentează învățământul online” se precizează în prezentarea spectacolului.

Unde mergem? Evenimente artistice la Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiRegizorul David Schwartz arată cum neîncrederea este numitorul comun al tuturor istoriilor aduse în fața publicului: “Într-o perioadă în care mai nimeni nu crede nimic din ceea ce spun politicienii sau mass-media, în care fiecare are propria versiune “adevărată” asupra oricărui eveniment socio-politic, de la pandemie la război, a devenit limpede că principalul vector care unșete mărturiile și experiențele tuturor este neîncrederea. Nu doar o neîncredere sedimentată de generații în “celălalt” (de altă etnie, de altă religie, cu altă poziție social etc). Ci o neîncredere fundamental în proiectul de societate în ansamblu – în orice instituție, de la govern la biserică și de la spital la…teatru”.  

Prețul unui bilet începe de la 32 de lei.

Library Bar vă invită la un eveniment de fashion, prima ediție a “Kilipir hunting” care are loc, duminică, 16 octombrie, între orele 13,00 și 19,00, unde vă puteți relaxa și face shoping în același timp, împreună cu familia sau prietenii. “Te aşteptăm la un eveniment cu o selecție de piese stylish, accesorii de brand, idei complete de ținute şi consiliere personalizată. Intrarea liberă!” precizează organizatorii.

Angela Croitoru

Articolul precedentSâmbăta, ziua filmelor în Piatra-Neamț!
Articolul următorSpitalul Târgu Neamț intră în zodia evaluării
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.