0:00

În perioada 24-28 octombrie o comisie de evaluatori din cadrul ANMSC (Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate) se va afla la spitalul Târgu Neamț pentru  evaluare, în vederea acreditării instituției medicale. La momentul de față spitalul este încadrat în categorie de gradul IV și încearcă să-și păstreze statutul de spital acreditat .

ANMSC verifică modul în care serviciile medicale corespund standardelor de acreditare și vor verifica în perioada menționată tot ce ține de protocoale, de activitatea medicală, contabilitate, birou RUNOS, tot ce ține de securitate la incendii și absolut toate serviciile din cadrul spitalului.

Spitalul Târgu Neamț intră în zodia evaluării, ZCH NEWS - sursa ta de informații „În funcție de rezultatul evaluării spitalul nostru se va încadra într-un grad de acreditare cu însemnul acreditat însoțit de categoria de acreditare de la 1 la 5. Pentru gradul 1 este acreditat, pentru gradul 2 implică acreditare cu recomandare, pentru gradul 3 este acreditare cu rezerve, pentru gradul 4 acreditare cu încredere redusă, pentru gradul 5 se dă decizie de prelungire, iar la gradul 6 practic nu este acreditat. Scopul nostru este să rămânem spital acreditat și dacă se poate să ne aflăm într-o categorie acreditată cât mai bună. Sperăm să trecem cât mai bine de această evaluare. Pentru că ”Zilele spitalului„ se sărbătoresc pe 25 octombrie, în perioada când suntem evaluați, am decis ca instituția să marcheze această zi după ce vor pleca cei din comisia de evaluare. Totuși, în ziua respectivă părintele de la capela spitalului va organiza o slujbă religioasă și o mică întâlnire cu angajații”, ne-a declarat dr. Alexandru Patrașcu, managerul spitalului.

Spitalul Târgu Neamț intră în zodia evaluării, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimarul Daniel Harpa: „Nu pot decât să le țin pumnii în acest proces de evaluare! Eforturile conjugate ale primăriei și spitalului în toți acești ani au fost în interesul pacienților și cadrelor medicale. Așa cum am mai spus, sănătatea este prioritatea mea în calitate de primar. Vom căuta în  continuare fonduri pentru investiții la spitalul nostru. Sunt optimist și după cum bine se observă spitalul nostru este pe drumul cel bun”.

C.T.S

Articolul precedentUnde mergem? Evenimente artistice la Piatra-Neamț
Articolul următorAccident în Piatra Neamț. Trei femei au ajuns în spital
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.