reclama autocenter

Nu de puține ori, șoferii opriți în trafic de polițiștii de la rutieră invocă diverse pretexte, în încercarea de a scăpa de amendă. Pornind de la faptul că au o urgență de ordin familial și ajungând la scuza legată de grija zilei de mâine, veniturile mici și traiul greu, conducătorii auto încearcă să-i înduplece pe oamenii legii să-i ierte sau să le dea o sancțiune mai mică.

Punctul de vedere al poliției rutiere este, însă, cât se poate de ferm, și se ghidează pe principiul „unde-i lege, nu-i tocmeală”. „Este drept, fiecare are probleme personale. Criză, viața este grea, salariile sunt mici, majoritatea oamenilor se confruntă cu aceste neajunsuri. Toți participanții la trafic trebuie să înțeleagă că noi nu putem să aplicăm sancțiuni, sau să nu le aplicăm, în funcție de situația familială a fiecăruia sau de venitul persoanei respective. Noi nu facem altceva decât să aplicăm legea”, punctează comisarul șef Cezar Asandei, șeful Serviciului Rutier Neamț.

Cât privește mentalitatea multor șoferi, potrivit căreia polițiștii de la rutieră dau amenzi pentru a-și face norma, tot șeful SPR Neamț vine cu lămuriri.  „Această părere este total eronată. Banii de pe amenzi nu intră în bugetul Ministerului de Interne sau al Poliției Rutiere, ci merg la bugetul autorităților locale. Poliția rutieră nu are normă de amenzi. Noi nu ne dorim să aplicăm amenzi cât mai multe, ci, dimpotrivă ca numărul acestora să scadă”, conchide comisarul șef Asandei. (A.S.)

Articolul precedentCele mai mari indemnizaţii plătite de stat în Neamţ
Articolul următorTot mai puține accidente grave în Neamț