reclama autocenter

Primesc lunar bani de la stat, pentru că se încadrează în spiritul anumitor legi. Majoritatea sunt nevoiți să se descurce cu câteva sute de lei pe lună, în timp ce alții au avantajul de a încasa lunar câteva mii de lei, prin prisma funcției pe care au deținut-o anterior. Ziarul Ceahlăul marcă înregistrată a făcut un top al celor mai mari  indemnizații şi pensii plătite de stat în județul Neamț.

Pe locul 1 se află o pensie de limită de vârstă care depăşeşte suma de 11.600 de lei. 22 de nemţeni o încasează lunar. Pe poziţia a doua în topul prestaţiilor băneşti plătite de stat este indemnizaţia de creştere a copilului, de 3.400 de lei pe lună beneficiind un număr de 17 persoane şi nu în ultimul rând indemnizaţia de şomaj. Cel mai mare cuantum are valoarea de 2.221 lei în judeţul nostru şi este acordată lunar unei singure persoane, cu studii superioare şi care a ocupat anterior o funcţie de conducere. La polul opus şi cu o majoritate covârşitoare rămân însă cei care sunt nevoiţi să se descurce cu câteva sute de lei primite lunar de la stat.

În topul celor mai mici plăţi făcute de stat este şi indemnizaţia de şomaj acordată absolvenţilor, de doar 250 de lei lunar, în timp ce pensia minimă, de 350 de lei lunar este încasată de 15.997 de nemţeni. În categoria veniturilor mici intră şi părinţii care sunt nevoiţi să se descurce cu cei 600 de lei oferiţi de stat drept indemnizaţie de creştere a copilului: 1.772 de persoane. (I. HAGI-STAN)

Articolul precedentCinci candidați pe funcția de consilier juridic la SLEP
Articolul următorUnde-i lege, nu-i tocmeală!