Un bărbat de 55 de ani, din Icuşeşti, a fost reţinut, în ziua de 3 mai, după ce-a încălcat obligaţiile impuse printr-un ordin de protecţie provizoriu emis împotriva lui. Astăzi, 4 mai, bărbatul în cauză va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Conform probatoriului administrat, la data de 3 mai, pe fondul unui conflict izbucnit între bărbatul în cauză și fiica sa, în vârstă de 14 ani, bărbatul ar fi exercitat acte de violență asupra acesteia.În aceste condiții, existând o stare de temere și un risc asupra vieții și integrității victimei, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului. La scurt timp, polițiștii au fost sesizați de către soția bărbatului în cauză, în vârstă de 48 de ani, cu privire la faptul că acesta i-a adresat amenințări cu acte de violență și a încălcat ordinul de protecţie provizoriu emis împotriva sa”, a declarat agentul Georgiana Moşu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Poliţiştii care s-au dus la faţa locului l-au găsit pe bărbat în casă, deşi prin pordinul de protecţie s-a dispus evacuarea lui în cauză din locuinţă şi a fost obligat să păstreze o distanță de minim 100 de metri față de membrii familiei. Acestea au fost motivele pentru care bărbatul a fost reţinut şi introdus în Arestul IPJ Neamţ. Rămâne de văzut ce opinie va avea procurorul despre întreaga poveste şi dacă îl va duce în faţa instanţei, cu propunerea de arestare.

C.M.

Articolul precedentFlorin Cîțu anunță în ce condiții se pot redeschide restaurantele la 100% capacitate
Articolul următorUpdate! Scenarii actualizate pentru reluarea cursurilor în Neamț, din data de 5 mai