0:00

Florin Cîțu anunță în ce condiții se pot redeschide restaurantele la 100% capacitate, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Premierul României, Florin Cîțu a declarat astăzi, 4 mai că, în cazul în care se ajunge la 5 milioane de cetățeni vaccinați, de la 1 iunie restaurantele și hotelurile s-ar putea deschide la 100% capacitate… doar pentru persoanele vaccinate.

Dacă ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie sunt câteva lucruri pentru sezonul estival: fără mască pe plajă, în drumeții la munte, dar putem să vorbim și de facilități pentru persoanele vaccinate – restaurante care pot să ajungă la capacitate 100% pentru persoane vaccinate sau hoteluri la mare cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate”. Primul ministru a adăugat că purtarea măștii în aer liber, cu excepția litoralului sau a drumețiilor (?!?) rămâne în continuare obligatorie, termenul pentru revizuirea acestei hotărâri fiind 1 august. Exemplu folosit de primul ministru este cel al Israelului, unde relaxarea măsurilor restrictive a venit după ce peste 60% din populație a fost vaccinată.

Rămâne de văzut care va fi reacția celor de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și a Avocatului Poporului, dacă vor considera sau nu că stabilierea de reguli care să acorde ”avantaje” celor vaccinați intră în zona lor de activitate.

Mesajul lui Florin Cîțu a fost foarte clar: „Singura soluție de a scăpa de pandemie este vaccinarea”, adăugând că există suficiente vaccinuri, existând posibilitatea vaccinării și fără programare și că „nu există nicio scuză” pentru ca populația să nu se vaccineze.

Vlad B.

Articolul precedentL2 U Cluj e pe locul 1 în play-out, Aerostar nu părăseşte ultima poziţie
Articolul următorUn tată “iubitor” şi-a agresat fiica în vârstă de 14 ani, poliţiştii i-au dat ordin de protecţie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.