Astăzi, 27 octombrie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat două percheziții domiciliare, în județul Suceava, la locuința unei familii. Polițiștii aveau informații despre faptul că tatăl și-ar fi traficat proprii copii, acesta fiind bănuit și de rele tratamente aplicate minorului.

După percheziții, procurorii DIICOT l-au reținut pe bărbat.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada 2006 – iunie 2022, bărbatul și-ar fi exploatat prin muncă cei cinci copii minori, pe care i-ar fi obligat să presteze activități agricole de creștere și de îngrijire a animalelor, la ferma de măgari a familiei și la o fabrică de cauciucuri dintr-o localitate, din județul Suceava, în scopul obținerii de beneficii materiale.

Astfel, copiii ar fi fost treziți în fiecare zi, indiferent de anotimp sau de temperaturile înregistrate, la orele patru sau cinci dimineața și ar fi fost forțați, prin recurgerea la acte agresive fizică și psihică, să muncească în gospodăria proprie până la orele 22:00 – 23:00.

Totodată, în calitate de părinte, le-ar fi interzis copiilor să se implice în activități adecvate cu prietenii, activități recreative specifice vârstei, să frecventeze sau să continue cursurile școlare, măsuri și tratamente care au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală și morală a minorilor.

Persoanele vătămate ar fi fost exploatate în această modalitate încă de la împlinirea vârstei de 8 sau 9 ani, bărbatul profitând de poziția de autoritate pe care o deținea și de imposibilitatea minorilor de a se apăra sau de a-și exprima voința. În prezent, cu privire la acestea a fost dispusă măsura specială de protecție a plasamentului de către D.G.A.S.P.C. Suceava”, precizează procurorii DIICOT.

Pe parcursul perchezițiilor, au fost ridicate 9.500 de lei, 2 telefoane mobile și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava vor cere magistraților Tribunalului Suceava să ia măsura arestului preventiv față de bărbat, pentru 30 de zile.

Angela Croitoru

 

Articolul precedentDacă se salvează de la insolvenţă, Perla Invest rămâne fără patrimoniu
Articolul următorȘi-a ucis bunicul în fața polițiștilor cu mai multe lovituri de cuțit. Agresorul a fost oprit cu focuri de armă și încătușat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.