spaga-la-politieGheorghe Ailenei, fost agent de poliție la Doljești, a fost trimis în judecată pentru corupție, după ce-a dat cinstea pe rușine cu doar câteva zile înainte de a ieși la pensie. Un șofer, care transporta lemn, s-a plictisit să tot fie oprit în trafic și amenințat că i se confiscă marfa dacă nu ”cotizează”, așa că până la urmă a sunat la telefonul verde anticorupție și a spus ce i se întâmplă.

”În fapt, la data de 12.05.2016, având calitatea de organ de cercetare penală cu atribuții de constatare și sancționare a contravențiilor, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițistul a pretins și primit suma de 100 de lei de la o persoană pentru a nu o sancționa pentru o presupusă contravenție la regimul silvic și pentru a nu dispune confiscarea unei cantități de material lemnos”, se arată în comunicatul DGA.

”Lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Neamț au fost sesizați telefonic la data de 12.05.2016, prin Linia Telverde Anticorupție 0800 806 806 cu privire la faptul că, în timp ce se deplasa cu o autoutilitară încărcată cu material lemnos, un conducător auto a fost oprit de un lucrător de poliţie care i-a solicitat sume de bani pentru a nu-l sancționa pentru o presupusă contravenție la regimul silvic și pentru a nu dispune confiscarea unei cantități de material lemnos. În aceeași zi, ofițerii D.G.A. au procedat la realizarea acțiunii de prindere în flagrant, polițistul fiind surprins imediat după ce primise două bancnote de 50 lei de la conducătorul auto, în scopul precizat”.

Imediat după ”incident”, polițistul s-a pensionat, pentru că oricum se apropia de limita de vârstă. Judecătorii de la Tribunalul Neamț vor decide ce pedeapsă merită pentru că a luat mită. (C.M.)

Articolul precedentAndreea Grăpinoiu, cea mai bună sportivă a judeţului în 2016 * Vedeţi toţi câştigătorii!
Articolul următorBărbat din Pângărăcior zdrobit de TAF
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.