• Umblă o dumă bărboasă pe la cejeu care zie că o seamă de conselieri dă județ, membri prin AGA de la soțietatea condusă de domnu` Dughir, s-au socotit la vreme de taină să tocmească un avocat care să reprezinte soțietatea prin trebonaluri și judecăți, că actualu` manager s-o dovedit a fi făcut lucruri trăsnite cu oarece proiecturi europene că, nu se pupă niște meleoane ce trebuiau corectate. Acuma, oamenii pesemne că habar nu au că socoteala den târg cu cea den adunări poate să nu se pupe, dar, după cum zice cumătru, încearcă marea cu degetu`. Pe de altă parte poate au oamenii vreo odraslă care vrea să câștige un ban de mers la mare, ori poate vor să pună de-un lobby den picioare pentru un nene cu aplecări pentru procesuri. Să vedem dacă o să se și aprobe.
  •  De când dom` Culiță (să trăiți!) o pus silenția peste cei de supt el, recte viceprezidenții și o dat prerogative de vorbit fără număr pentru purtătoru` de vorbe de la cejeu, s-o petrecut schimbări de atitudine prin cele birouri. Dacă domnu` Dan și gingașa doamnă vice îs bășicați de supărare, domnu` purtător de vorbe o început brusc să fie jovial și empatic ca o floare de cactus. Adică, privit din exterior, s-o petrecut un transfer de veselie de la cei doi vice la domnu pomenit. Acuma, nu știm cum să măsurăm deschiderea către dialog purtătorului de vorbe de la cejeu, că în ultimile luni, zice lumea, era cam constipat la emisii verbale. Noi credem că lucrurile or să se așeze, supărarea vicelor o să devină istorie și tot cejeul o să fie transparent ca o cană de vin alb de anu` trecut.
  •  Se uită ăsta den mijooc prin interneturi și ce găsește pe saitul pesedeului din celălant municipiu? Dom`senator Chelaru, care este în cărți pentru un post de jude la Curtea Constituțională, își exprimă dilema momentului, adică să dea curs propunerii de judecător, ori să rămână în politică și să trăiască liniștit până la finele mandatului? Acuma, noi știm că nu-i bine să dai sfaturi, că dacă îi spunem să fie jude sigur apare un prilej să-i pară rău de postu` din partid, și invers, dacă rămâne în politică, nu se știe niciodată dacă nu ai nevoie de cineva pe la justiție. Oricum, prin fapta domniei sale de a-și planta dilema pe siteul organizației dovedește că se dorește vizibil în aceste momente de maximă dilemă și nu așteaptă să vază de unde bate vântu`.  Până la urmă însă decizia tot la domnia sa este, ceea ce ne face să fim răbdători și să așteptăm, bașca o să-l salutăm la fel: să trăiți!